Επενδύσεις ύψους 1 τρισ. λιρών χρειάζεται η Βρετανία την επόμενη δεκαετία για να αναπτυχθεί η οικονομία, σύμφωνα με έκθεση της ομάδας λόμπι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου Capital Markets Industry Taskforce.

Στόχος του νέου πρωθυπουργού της  Βρετανίας Κέιρ Στάρμερ είναι η οικονομία να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,5% φέτος , ποσοστό που η Βρετανία δεν έχει επιτύχει την περίοδο από την κρίση του 2008 μέχρι και σήμερα.

Βρετανία: Έπεσαν οι υπογραφές για αιολικά και ηλιακά πάρκα που θα τροφοδοτούν με ενέργεια 11 εκατ. σπίτια

Το κόστος της ανάπτυξης

Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης 3% θα απαιτούσε πρόσθετες επενδύσεις 100 δισεκατομμυρίων λιρών ετησίως τα επόμενα 10 χρόνια, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, της στέγασης και των επιχειρηματικών κεφαλαίων, επισημαίνει η έρευνα.

Η βρετανική οικονομία χρειάζεται επιπλέον 50 δισ. λίρες ετησίως σε ενεργειακές επενδύσεις, 30 δισ. λίρες σε στέγαση και 20-30 δισ σε επιχειρηματικά κεφάλαια

Η επένδυση θα μπορούσε να προέλθει από τα έξι τρισεκατομμύρια λίρες μακροπρόθεσμου κεφαλαίου στον συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό τομέα της Βρετανίας, εξηγεί  στο Reuters ο επικεφαλής συντάκτης της έκθεσης Νίγκελ Γουίλσον, πρώην επικεφαλής της Legal & General.

«Έχουμε υποεπενδύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ των άλλων χωρών της G7 και εμάς», είπε. «Έχουμε το μακροπρόθεσμο κεφάλαιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρέπει να ανακατανεμηθεί».

Η βρετανική οικονομία χρειάζεται επιπλέον 50 δισ. λίρες ετησίως σε ενεργειακές επενδύσεις, καθώς επιδιώκει να επιτύχει καθαρούς μηδενικούς στόχους, 30 δισ. λίρες σε στέγαση και 20-30 δισεκατομμύρια σε επιχειρηματικά κεφάλαια, αναφέρει η έκθεση.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει τα κίνητρα για επενδύσεις, όπως οι μειώσεις στους φόρους στις μετοχές για τους μικροεπενδυτές, επισημαίνει η έκθεση.

Το συνταξιοδοτικό σύστημα

Οι συντάξεις του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν «σημαντικά χαμηλότερη» κατανομή σε εγχώριες και μη εισηγμένες μετοχές από τα περισσότερα αναπτυγμένα συνταξιοδοτικά συστήματα της αγοράς παγκοσμίως, σύμφωνα με μια ξεχωριστή έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από το think tank New Financial. Οι συντάξεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τις κατανομές τους και να συνεχίσουν να ευθυγραμμίζονται με τον κλάδο των συντάξεων σε άλλες προηγμένες αγορές.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος της Βρετανίας, καθώς επιδιώκει να αυξήσει τις επενδύσεις στις συντάξεις του Ηνωμένου Βασιλείου σε εγχώριες νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή