Στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου αναφέρθηκε σήμερα ο ‘Ελληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ είπε: «δεν έγιναν αυτά που περιμέναμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα την Τρίτη σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην οποία ενημερώθηκα από τον Κύπριο υπουργό Ενέργειας ότι θα συμμετάσχει».

Όπως έχει γράψει ο ΟΤ, τις προηγούμενες μέρες οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές και το παρασκήνιο σκληρό ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία ώστε οι εμπλεκόμενες πλευρές, δηλαδή ο ΑΔΜΗΕ, τα υπουργεία Ενέργειας των δύο χωρών και οι Ρυθμιστικές Αρχές της Κύπρου (ΡΑΕΚ) και της Ελλάδας (ΡΑΑΕΥ) να καταλήξουν σε μία συμφωνία με πολλά «εάν», όπως λένε οι πληροφορίες.

Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Εκεχειρία Αθήνας – Λευκωσίας για το έργο των 2 δισ. ευρώ

Όπως ανέφεραν πηγές από την Αθήνα, ο ΑΔΜΗΕ – που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – έστειλε επιστολή στη γαλλική εταιρεία Nexans η οποία με επιστολή της έθετε από τις 3 Σεπτεμβρίου σε αναστολή τις καλωδιακές εργασίες να καθυστερήσει την απόφασή της μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου. Η εξέλιξη αυτή φέρεται να ήρθε, καθώς η Κύπρος αποδέχτηκε ότι το έργο με το ρυθμιστικό πλαίσιο που είχε αποφασίσει η ΡΑΕΚ στις 2 Ιουλίου δεν καθιστούσε βιώσιμη την επένδυση. Η ΡΑΕΚ φέρεται να δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει το πλαίσιο με δύο νέες ρυθμιστικές αποφάσεις, οι οποίες θα ήταν και αυτές που θα έβαζαν σε τροχιά το έργο. Εάν όχι, θα οδηγούνταν σε οριστική διακοπή οι εργασίες από τη Nexans.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια