«Η βιώσιμη ανάπτυξη και η πράσινη μετάβαση θα αποτελούν τμήμα του νέου παραγωγικού μοντέλου στη χώρα μας, αφού η Ελλάδα έχει πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα αυτόν».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε συνέδριο του Economist, με θέμα την κυκλική οικονομία, τις προοπτικές της και τις προκλήσεις για νέες επενδύσεις. Πρόσθεσε ότι το πλάνο επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στοχεύει στην ενεργοποίηση τουλάχιστον 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ βιώσιμων επενδύσεων έως το 2030, που αφορά σε δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που απαιτούνται για την μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη, πράσινη και ανταγωνιστική οικονομία.

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είχε το δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ στο β΄τρίμηνο

«Βασικός στόχος μας στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πιο ελκυστικό περιβάλλον για τις νέες επενδύσεις, αναδεικνύοντας τις ευκαιρίες ανάπτυξης συγκεκριμένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ανά Περιφέρεια, με στόχο η Ελλάδα να προσελκύσει νέα κεφάλαια κυρίως από το εξωτερικό (ώστε να εισρεύσουν νέα χρήματα στην ελληνική οικονομία, τα οποία θα μοχλεύσουν ακόμα περισσότερα κεφάλαια). Τονίζω ότι η αύξηση των επενδύσεων θα συνεισφέρει σημαντικά τόσο στην αύξηση των δημοσίων εσόδων (μέσω της φορολογίας των κερδών τους), όσο και στη δημιουργία περισσότερων, μόνιμων και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας», σημείωσε ο ίδιος.

Η πολιτεία, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, δημιουργεί ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιχειρήσεις είναι απόλυτα συνεπείς στις δεσμεύσεις τους έναντι της Πολιτείας.

Κλείνοντας, τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα αποτελέσει τον καταλύτη για τη ανάπτυξη ενός νέου και βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας, ώστε να συμβάλει ενεργά στη περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών κοινωνικής συνοχής και ευημερίας των πολιτών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία