Παρόλο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις, τα προβλήματα από τον έναν χρόνο στον άλλον, ενώ το διεθνές περιβάλλουν επιδεινώνεται και άρα χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να παίξουμε ένα ρόλο στο ανταγωνιστικό τοπίο.

Αυτό τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

88η ΔΕΘ – OT FORUM – Δούκας: Γιατί δεν μπορώ να απαγορεύσω το Airbnb

Ο ίδιος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί ένα ποτήρι που είναι μισογεμάτο να παρουσιάζεται ως γεμάτο, προσθέτοντας ότι οι δείκτες καταδεικνύουν ότι δεν βρισκόμαστε στο οικονομικό θαύμα. «Υπάρχουν διαρθρωτικά προβλήματα που χρονίζουν -και το λέω αυτοκριτικά- όπως το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, το ενεργειακό μείγμα της χώρας, το παραγωγικό μοντέλο», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί

Σχολίασε, επίσης, ότι ο πολίτης εισπράττει πολύ κακή εικόνα στη δημόσια υγεία, δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ειδικά αν βρίσκεται στο λεγόμενο διάμεσο εισόδημα, παρά την προσδοκία που είχε καλλιεργηθεί ότι μετά τα μνημόνια η χώρα θα απογειωθεί. «Βγαίνοντας από την περιπέτεια κάποιοι δείκτες μας έχουν καταστήσει στο τέλος της ευρωπαϊκής ταχύτητας. Το θέμα δεν είναι να συζητάμε εάν είμαστε τελευταίοι ή προτελευταίοι στην ΕΕ στους μισθούς», πρόσθεσε.

Στη χώρα, είπε, υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, γιατί κρύβουμε κάτω από το χαλί τα προβλήματα διαχρονικά. Αυτό σύντομα όλοι το βρίσκουν μπροστά τους. Δεν έχουμε καθίσει να συνεννοηθούμε για κάποια βασικά πράγματα. Υπάρχει πλέον μια μεγάλη απόσταση του πολίτη από την πολιτική. Ο πολίτης δεν νιώθει ότι μπορεί να παρέμβει στα πράγματα με τη συμμετοχή του».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το μέλος του ΠΓ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για παρατεταμένη κρίση που έχει να κάνει με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2023 και άσκησε ευθεία κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη.

Η πτώση της ΝΔ στις εκλογές δεν φάνηκε στην πλήρη της έκταση γιατί είχε πτώση και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε από την πλευρά του, και το απέδωσε στην «εσωκομματική φαγωμάρα».

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για τη στάση απέναντι στους εργαζόμενους της «Αυγής» και του «Κόκκινου», αλλά και απέναντι στις διαφορετικές απόψεις μέσα στο ίδιο το κόμμα.

Στην ερώτηση «εκλογές, μομφή ή διάσπαση», ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε: Όχι διάσπαση. Ο κόσμος έχει κουραστεί. Ο κόσμος θέλει ενότητα και μέσα στο κόμμα και στην κεντροαριστερά». Και κατέληξε: «Νομίζω ότι πρέπει ο Στέφανος Κασσελάκης που ομνύει στο όνομα των μελών να δώσει στα μέλη τη δυνατότητα να πάρουν το μέλλον του κόμματος στα χέρια τους. Εκλογή από τη βάση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ