Η Qualcomm έχει διερευνήσει τη δυνατότητα απόκτησης τμημάτων σχεδιασμού μικροτσίπ της Intel ώστε να ενισχύσει το δικό της χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η εταιρεία κατασκευής μικροτσίπ για κινητά έχει εξετάσει την απόκτηση διαφορετικών τμημάτων της Intel, η οποία δυσκολεύεται το τελευταίο διάστημα και θέλει να αποβάλει επιχειρηματικές μονάδες και να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία.

Τι συμβαίνει με την Intel; Έχει τέλος η κατηφόρα του κολοσσού;

Όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, το τμήμα σχδιασμού ημιαγωγών για PC της Intel παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον για τα στελέχη της Qualcomm, αλλά εξετάζουν όλες τις μονάδες σχεδιασμού της εταιρείας. Άλλα κομμάτια της Intel, όπως το τμήμα διακομιστών, θα ήταν λιγότερο λογικό να εξαγοραστεί από την Qualcomm, ανέφερε άλλη πηγή με γνώση των λειτουργιών της εταιρείας.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Intel στο Reuters, η Qualcomm δεν έχει προσεγγίσει την Intel σχετικά με μια πιθανή εξαγορά και αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδιά της. Η Intel είναι «βαθιά αφοσιωμένη στην επιχείρησή μας για υπολογιστές», είπε ο εκπρόσωπος. H Qualcomm από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η Qualcomm, αξίας 184 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία είναι γνωστή για τα μικροτσίπ που σχεδιάζει για χρήση σε smartphone και μεταξύ των πελατών της περιλαμβάνεται και η Apple, επεξεργάζεται σχέδια αγοράς τμημάτων της Intel εδώ και μήνες.

Η Intel είχε ένα καταστροφικό β’ τρίμηνο, στον απόηχο του οποίου η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε μείωση του προσωπικού της κατά 15% και παύση στην πληρωμή μερισμάτων. Τα στελέχη παλεύουν με το πώς να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τα σχέδια παραγωγής της εταιρείας και να διατηρήσουν τη ροή μετρητών.

Τα επιχειρηματικά έσοδα πελατών υπολογιστών της μειώθηκαν 8% στα 29,3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, εν μέσω της συνολικής καθίζησης στην αγορά υπολογιστών.

Κάποτε γνωστή για την καμπάνια μάρκετινγκ «Intel Inside», η Intel κατασκευάζει τσιπ για φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές που χρησιμοποιούνται σε συστήματα σε όλο τον κόσμο. Αναλυτές θεωρούν ότι η είσοδος στην αγορά των υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης θα ωθήσει τους καταναλωτές να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους και να δημιουργήσουν περισσότερες πωλήσεις.

Η Qualcomm από την άλλη πλευρά είχε έσοδα 35,82 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο οικονομικό έτος.

Το διοικητικό συμβούλιο της Intel πρόκειται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να εξετάσει μια πρόταση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ και άλλα στελέχη σχετικά με τον τρόπο περικοπής των λειτουργιών της σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης μετρητών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία