Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+ τον Δεκέμβριο αντί τον Οκτώβριο «βλέπει» η Goldman Sachs, η οποία προσάρμοσε τις προσδοκίες της ενώ διατηρεί το εύρος της τιμής του πετρελαίου στα 70-85 δολάρια το βαρέλι.

Ο ΟΠΕΚ + συμφώνησε να καθυστερήσει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, δήλωσε ο όμιλος παραγωγών την Πέμπτη, αφού οι τιμές του αργού έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να σταματήσει περαιτέρω ή να αντιστρέψει τις αυξήσεις εάν χρειαστεί.

Πετρέλαιο: Σε χαμηλό 12μήνου οι τιμές

Η Goldman Sachs διατήρησε το εύρος του αργού πετρελαίου Brent στα 70-85 δολάρια το βαρέλι και προβλέπει ότι η τιμή του Brent τον Δεκέμβριο του 2025 θα διαμορφωθεί στα 74 δολάρια το βαρέλι.

Η επενδυτική τράπεζα αναμένει ότι τα αποτελέσματα μιας μέτριας μείωσης της προσφοράς του ΟΠΕΚ+ τους επόμενους μήνες θα αντισταθμιστούν με τη χαλάρωση των επιπτώσεων από την τρέχουσα ήπια ζήτηση της Κίνας και την ταχύτερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη της προσφοράς της Λιβύης. «Εξακολουθούμε να βλέπουμε τους κινδύνους για το εύρος των 70-85 δολαρίων να είναι πλάγιοι προς τα κάτω, δεδομένης της υψηλής πλεονάζουσας χωρητικότητας, και τους καθοδικούς κινδύνους για τη ζήτηση από την αδυναμία στην Κίνα και τις πιθανές εμπορικές εντάσεις» αναφέρει η Goldman Sachs.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν κατά 1,63 δολ. ή 2,24% στα 71,06 δολ. το βαρέλι την Παρασκευή, το χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Δεκέμβριο του 2021. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 1,48 δολ. την Παρασκευή, ή 2,14%, στα 67,67 δολ., το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities