Στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας στάθηκε ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

88η ΔΕΘ – OT FORUM – Μανουσάκης: Την Τρίτη τα σπουδαία για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου

Την ίδια στιγμή, έστειλε και μηνύματα στην ΕΕ για την αμυντική της πολιτική και τον συνυπολογισμό των εξοπλιστικών δαπανών στα ελλείμματα.

«Καλύτεροι μισθοί στις ένοπλες δυνάμεις»

«Προσπαθούμε συνεχώς να φέρνουμε σε επαφή την κοινωνία με το έργο των ενόπλων δυνάμεων, το περίπτερο του υπουργείου δέχεται κάθε χρόνο πολλές επισκέψεις στην ΔΕΘ, η στρατιωτική καριέρα δεν είναι σέξι. Πρέπει να πείσουμε την νέα γενιά για να ενδιαφερθεί να μπει στις ένοπλες δυνάμεις. Η ζωή σου ανήκει στην πατρίδα σου στις ένοπλες δυνάμεις, πρέπει να βελτιώσουμε το αντίτιμο (τώρα δεν είναι αρκετό) όσων επιλέγουν να μπουν στις ένοπλες δυνάμεις παρέχοντάς τους πχ κατοικίες, επιδόματα. Θα τριπλασιάσουμε το μισθό όσων εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές, επεξεργαζόμαστε ένα σύγχρονο μισθολόγιο το οποίο σε εύλογο χρόνο θα προσφέρει καλύτερους μισθούς στα στελέχη», επεσήμανε.

Για το αντι drone σύστημα «Κένταυρος» ανέφερε πως «τα τρία από τα τέσσερα επίπεδα που το αποτελούν κατασκευάζονται στην Ελλάδα, ο Κένταυρος έχει καταρρίψει drone σε μάχη στην Ερυθρά Θάλασσα».

«Να μην μας πνίγει η ΕΕ»

«Η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει πιο σοβαρά τα ζητήματα άμυνας, δεν είναι δυνατόν να μπαίνεις σε επιτήρηση αν δίνεις λεφτά στην άμυνα, δεν λέω να μπούμε σε πολεμική οικονομία αλλά λύσε μου τα χέρια με τις παραλαβές συστημάτων, μη με πνίγεις. Σε απόλυτο αριθμό η Ελλάδα έχει περισσότερα βαρέα άρματα από Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία μαζί. Σε κάθε σοβαρή πρωτοβουλία της ΕΕ η Ελλάδα μετέχει, έχω ζητήσει από την Γερμανία να μην χρησιμοποιούνται όπλα που δίνει στην Τουρκία εναντίον συμμάχου χώρας του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, δεν είναι κάτι παράλογο αυτό που λέω», υποστήριξε.

«Οικοσύστημα καινοτομίας για την άμυνα»

«Στοχεύουμε μέσω του ΕΛΚΑΚ να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα καινοτόμων επιχειρήσεων που θα φέρουν πρωτοπόρες ιδέες και προϊόντα για την άμυνα της χώρας, πιστεύω πως σε ελάχιστα χρόνια θα δούμε μία τεράστια μεταβολή στον τομέα αυτό, το ίδιο έκανε και το Ισραήλ, δεν είναι κάτι καινοφανές, στην Ελλάδα φαίνεται περίεργο γιατί δεν το κάναμε τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε.

ΠτΔ: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα»

Τέλος, σε ερώτηση για τα σενάρια που τον φέρουν βασικό υποψήφιο για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε πως «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ