Στις εγκαταστάσεις της 88η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έφτασε λίγο πριν τις 11 το πρωί του Σαββάτου (7/9) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνοδεία του οι: Κωστής Χατζηδάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Νίκος Ταχιάος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, όπως και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ και λίγο μετά τις 11.30 άρχισε να επισκέπτεται περίπτερα.

 Δείτε βίντεο με την άφιξη του πρωθυπουργού:

Συγχαρητήρια από τον γερμανό υπουργό Οικονομίας

O Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε νωρίτερα με τον Robert Habeck, Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας που είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Robert Habeck

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το Μεταναστευτικό.

Ο κ. Habeck συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ε.Ε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η πεταιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης για τα εγκαίνια αυτής.

Στον αγιασμό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη σημείωσε: «Σας ευχαριστούμε που μαζί με τους συνεργάτες σας εργάζεστε για το καλό του τόπου μας».

Αμέσως μετά τον αγιασμό ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ- Ηelexpo Τάσο Τζήκα και τα μέλη της διοίκησης της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα