Τα συγχαρητήριά του για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων.

Η συνάντηση στην 88η ΔΕΘ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το μεταναστευτικό.

Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Στη συζήτηση για τα ενεργειακά υπογράμμισε τη σημασία περισσότερων ευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας και διασυνδέσεων, καθώς παρατηρούνται στρεβλώσεις που επηρεάζουν τη συνολική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση του μεταναστευτικού, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα