Σε εξέλιξη είναι η πρώτη μέρα της κρισιμότερης ίσως μέχρι σήμερα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Μετά την ομιλία Κασσελάκη, στην οποία προκάλεσε για κατάθεση πρότασης μομφής, οι «87» το έπραξαν.

ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ηγεσίας έθεσε ο Παύλος Πολάκης

Πριν ακόμη αρχίσει η συνεδρίαση υπήρξε κείμενο των εκατό μελών της Κεντρικής Επιτροπής, από την ομάδα των «87», με το οποίο ζήτησαν από τον Στέφανο Κασσελάκη να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε εσωκομματικές εκλογές για εκλογή προέδρου. Σε διαφορετική περίπτωση προανήγγειλαν, όπως και ο Παύλος Πολάκης, ότι θα προσφύγουν σε πρόταση μομφής.

Τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης με μια πολύ αιχμηρή ομιλία, με κάποιους να τη χαρακτηρίζουν εμπρηστική, με καρφιά για τους «87», μια στο καρφί μια στο πέταλο για τον Παύλο Πολάκη και πολλές αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα. Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ.

Το κλίμα είναι έκρυθμο, τα πηγαδάκια πολλά, και αναμένονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις και αιχμηρές ομιλίες. Στο βήμα ανεβαίνουν τώρα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με την ομιλία Πολάκη να συγκεντρώνει τα βλέμματα.

Υποψήφιος πρόεδρος ο Πολάκης αν περάσει η πρόταση μομφής

Ο Παύλος Πολάκης υπογράμμισε ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε περίπτωση που περάσει η πρόταση μομφής που κατατέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι αν δεν εκλεχθεί πρόεδρος θα παραμείνει στο κόμμα, όπως και αντίστοιχα αν δεν περάσει η πρόταση μομφής που κατατέθηκε, πάλι, θα παραμείνει στο κόμμα.

Στην ομιλία του καταφέρθηκε κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Πίστεψα στον Κασσελακη και τον στήριξα. Έπεσα έξω. Δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πρόταση μομφής από την ομάδα των «87» με 100 υπογραφές

Η ομάδα των «87» κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές, όπως άλλωστε είχαν προαναγγείλει στο πρωινό κείμενο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα