Ακόμη μια δράση για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, σε συνέχεια της διαχρονικής στήριξης που παρέχει στους αρμόδιους φορείς ανακοίνωσε η Παπαστράτος, σε κοινή εκδήλωση με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στην 88η ΔΕΘ, παρουσία του Υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κ. Γιώργου Μαργώνη.

Η Παπαστράτος προχώρησε στη δωρεά καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας, αξίας € 155.000,00 στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Καταπολέμησης Λαθρεμπορίου, η οποία θα διευκολύνει τη διασύνδεση και τον συντονισμό των δράσεων των διωκτικών Αρχών, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητά τους, στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών, ενεργειακών και αλκοολούχων προϊόντων.

OT FORUM – Καργαρώτος (Παπαστράτος): Με νέες επενδύσεις στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου

Μέσω της συγκεκριμένης ψηφιακής πλατφόρμας θα είναι εφικτή η συλλογή και η απεικόνιση των δεδομένων των κατασχέσεων σε έναν ενιαίο χάρτη, διευκολύνοντας την άμεση ανάλυση και επομένως την ορθή κατανομή των πόρων από τις διωκτικές Αρχές.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Γιώργος Μαργώνης, δήλωσε: «Στην Παπαστράτος, στεκόμαστε αρωγοί στο πλευρό της Πολιτείας για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, το οποίο στερεί πολύτιμους πόρους από τα δημόσια ταμεία και ενισχύει τη δράση εγκληματικών οργανώσεων. Από το 2012, έχουμε συνάψει σειρά Συμφωνιών Συνεργασίας με τις διωκτικές Αρχές και έχουμε υποστηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειές τους προσφέροντας 7 εκατ. ευρώ για αγορά εξοπλισμού, κάλυψη λειτουργικών αναγκών και υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Σήμερα, με τη νέα μας δωρεά για τη δημιουργία μιας καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας για τη διασύνδεση των διωκτικών Αρχών, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων καταπολέμησης του λαθρεμπορίου. Για κάθε μας βήμα προς τα μπροστά, κάνουμε και ένα βήμα μαζί με την κοινωνία».

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε τα εξής: «Το λαθρεμπόριο τσιγάρων και γενικότερα καπνικών προϊόντων στερεί κάθε χρόνο από το Δημόσιο έσοδα, ύψους μισού δις. ευρώ. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να αντιμετωπιστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα. Η Πολιτεία κάνει πολλές προσπάθειες μόνη της, αλλά και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, προς αυτή την κατεύθυνση. Η συνεργασία με την Παπαστράτος είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει σειρά κινήσεων από κοινού. Τώρα, με τη χρηματοδότηση της Παπαστράτος, προχωρούμε σε αυτήν την ψηφιακή πλατφόρμα, που θα συντελέσει πολύ στον συντονισμό των διαφόρων διωκτικών αρχών, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και ταχύτερα. Και γι’ αυτό το λόγο ευχαριστούμε την Παπαστράτος για τη συνεισφορά της.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ