Συνάντηση με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων της Γερμανίας  Ρόμπερτ Χάμπεκ είχε νωρίτερα σήμερα Σάββατο, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, στο περίπτερο της Γερμανίας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία είναι φέτος η τιμώμενη χώρα.

Συζητήθηκαν θέματα για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, με έμφαση στη βιομηχανική πολιτική, την έρευνα και την καινοτομία, σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τον υπουργό Ανάπτυξης συνόδευαν η Υφυπουργός Ανάπτυξης και αρμόδια για θέματα βιομηχανίας Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, η Υφυπουργός Ανάπτυξης και αρμόδια για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας Ζωή Ράπτη, καθώς επίσης η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων Στελλίνα Σιαράπη, η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Βίκυ Λοΐζου και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Τάσος Γαϊτάνης.

Η συνάντηση με Μητσοτάκη

Τον κ. Χάμπεκ συνάντησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων.

Η συνάντηση στην 88η ΔΕΘ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το μεταναστευτικό.

Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Στη συζήτηση για τα ενεργειακά υπογράμμισε τη σημασία περισσότερων ευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας και διασυνδέσεων, καθώς παρατηρούνται στρεβλώσεις που επηρεάζουν τη συνολική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση του μεταναστευτικού, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Παπαθανάσης: Η ανακοίνωση της DBRS αποτελεί νέο διεθνές μήνυμα αξιοπιστίας για την ελληνική οικονομία
Οικονομία |

Παπαθανάσης: Η ανακοίνωση της DBRS αποτελεί νέο διεθνές μήνυμα αξιοπιστίας για την ελληνική οικονομία

«H αναβάθμιση ενισχύει το στόχο για περισσότερες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας», σημειώνει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Nίκος Παπαθανάσης