«Η ομιλία Μητσοτάκη, πιστεύω πως εστίασε σε μια προσπάθεια οικονομικής ανακούφισης, πολιτικής αφύπνισης, κυβερνητικής εγρήγορσης και κοινωνικής ενθάρρυνσης για την επόμενη τριετία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του ΕΒΕΠ σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού νωρίτερα στην 8η ΔΕΘ.

Μητσοτάκης: Όλα τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κορκίδη

«Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του, παρουσίασε αυξήσεις, μειώσεις και διορθώσεις, δίνοντας αρκετές απαντήσεις στα παράπονα που διατυπώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εξαιτίας του υψηλού κόστους ζωής σε μια παρατεταμένη περίοδο ακρίβειας Ο πρωθυπουργός αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες, έχοντας κατά νου την κυκλικότητα της οικονομίας, έστρεψε το ενδιαφέρον του σε παρεμβάσεις που έχουν αντανάκλαση στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων, οι μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, οι αναμορφώσεις επιδομάτων, καθώς και οι πληθυσμιακές διορθώσεις στη φορολόγηση τεκμαρτού εισοδήματος είναι οι βασικές εξαγγελίες για το 2025 με επίκεντρο τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις οικογένειες με παιδιά και τους κατοίκους της περιφέρειας.

«Καλοδεχούμενη η μείωση των εισφορών»

Η μείωση 1% των ασφαλιστικών εισφορών, είναι καλοδεχούμενη, αφού δίνει μία βαθιά ανάσα στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζόμενους, που θα δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται κατά αναλογία γεγονός που θα συμβάλει στην κινητικότητα της αγοράς. Παράλληλα, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους, τα μπόνους σε εργαζόμενους στο ΕΣΥ και τα Σώματα Ασφαλείας, είναι μια σύζευξη οικονομίας και εισοδήματος. Τα μέτρα για το στεγαστικό με τη χρήση κοινοτικών πόρων 2 δις ευρώ για το πρόγραμμα “Σπίτι Μου 2” εκτιμάται ότι θα ωθήσουν στις μακροχρόνιες μισθώσεις και θα ξεκλειδώσουν κλειστά σπίτια. Το μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν, αφενός προς την κοινωνία, πως θα εξακολουθήσει να είναι δίπλα της και αφετέρου στην επιχειρηματικότητα, που την θέλει δίπλα στη κυβέρνηση, ώστε να υπερβεί τις προκλήσεις πιο γρήγορα, πιο δίκαια, πιο αποτελεσματικά στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων έως το 2027.

Η ομιλία Μητσοτάκη, πιστεύω πως εστίασε σε μια προσπάθεια οικονομικής ανακούφισης, πολιτικής αφύπνισης, κυβερνητικής εγρήγορσης και κοινωνικής ενθάρρυνσης για την επόμενη τριετία. Πιστεύω πως η αναμέτρηση της κυβέρνησης με τον εαυτό της και το κοινωνικό σύνολο πρέπει να είναι συνεχής και θεωρώ πως ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δώσει όσα δημοσιονομικά διέθετε, επιλέγοντας να μοιράσει λιγότερα σε περισσότερους. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξειδικεύσεις!»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ