Στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ μιλά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις εγκαταστάσεις της 88η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης λίγο πριν τις 11 το πρωί του Σαββάτου (7/9), συνοδευόμενος από τους Κωστή Χατζηδάκη, Τάκη Θεοδωρικάκο, Νίκο Ταχιάο, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, όπως και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ και λίγο μετά τις 11.30 άρχισε να επισκέπτεται περίπτερα. Νωρίτερα συναντήθηκε με τον Ρόμπερτ Χάμπεκ , αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας που είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το Μεταναστευτικό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο.

Παρακολουθείστε LIVE

20:45 Για την Golden Visa ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα χορηγείται ακόμη και σε όσους επενδύσουν 250.000 σε start up.

20:43 Όπως είπε ο πρωθυπουργός θα δοθούν 250 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση δεκάδων σχολείων. Να το ονομάσουμε «Πρόγραμμα Μαριέττας Γιαννάκου», για να τιμήσουμε μια προσωπικότητα που υπηρέτησε την παράταξη μας με πάθος και αγάπη.

20:41 Αυξάνεται η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένα ακίνητα σε ποσοστό 20% από 10%, σημείωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

20:39 Για τα κλειστά διαμερίσματα, ανέφερε ο πρωθυπουργός ότι όποιος ιδιοκτήτης ενοικιάσει το κλειστό του ακίνητο απαλλάσσεται από φόρο ενοικίου για τρία χρόνια. Θ’ απαγορευτεί κάθε νέα άδεια βραχυχρόνιας μίσθωσης στα 3 κεντρικά διαμερίσματα της Αθήνας για τουλάχιστον έναν χρόνο

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ στο “Βελλίδειο” Συνεδριακό Κέντρο 

20:36 Ξεκινάει το νέο πρόγραμμα Σπίτι μου 2 με πόρους 2 δισ. ευρώ, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στόχος να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι πάνω από 15.000 νέα ζευγάρια, ως 50 ετών.

Παράλληλα, από το Ταμείο Ανάκαμψης εξασφαλίστηκαν πόροι 400 εκατ. ευρώ για δάνεια έως 20.000 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση.

  • Μείωση κατά μία μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Oριστική επιστροφή ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο

20:33 Καταργείται πλήρως το τέλος επιτηδεύματος για κάθε αυτοαπασχολούμενο ή ατομική επιχείρηση. Έρχονται και κάποιες βελτιώσεις στο ελάχιστο φορολογητέο ποσό. Μειώνεται στο μισό το τεκμήριο για περιοχές με 1.500 κατοίκους αντί των 500, τόνισε ο πρωθυπουργός. 

20:20 Από την 1η Ιανουαρίου 2025 αυξάνονται 2.000.000 συντάξεις, ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ από τον Απρίλιο του 2025 αυξάνεται και ο κατώτατος μισθός. Η αμοιβή των εφημεριών στο ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με 22%, κάτι που οδηγεί σε αύξηση 130 ευρώ. Για τους ένστολους, είπε ότι αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης.

  • Τον Δεκέμβριο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, θα διατεθούν 243 εκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη ενίσχυση σε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευάλωτους συμπολίτες μας.
  • Καταργείται ο φόρος σταθερής τηλεφωνίας

20:18  Ο πρωθυπουργός μιλώντας στάθηκε στις παρακάτω προκλήσεις: στη σύζευξη της εθνικής ανάπτυξης με την άνοδο των εισοδημάτων των πολιτών, στην αύξηση της απασχόλησης ιδίως στις γυναίκες και τους νέους, στην ανάγκη να βελτιώσουμε την παραγωγική και τεχνολογική ωριμότητα της οικονομίας μας, στην ταχύτερη και δικαιότερη πράσινη μετάβαση στην ισορροπημένη οργάνωση του δημοσίου χώρου.

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ στο “Βελλίδειο” Συνεδριακό Κέντρο

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «Δεν έχω σήμερα μαζί μου κάποιον σάκο με αλόγιστες παροχές, έχω προτάσεις για χρήσιμες και αποτελεσματικές επιλογές».

20:17 Ως στόχο ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τόσο την αύξηση του διαθεσίμου εισοδήματος των πολιτών όσο και την αύξηση της απασχόλησης.

20:14 Σημείωσε  ότι όποτε χρειάστηκε δεν διστάσαμε να φορολογήσουμε τα ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιρειών για να προστατέψουμε τους πολίτες από την ακρίβεια.

20:10 Πριν από ένα χρόνο σας είπα ότι θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι μισό εκατ. περισσότερους εργαζόμενους από το 2019. Υλοποιήσαμε την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθούν σημαντικά οι δηλωμένες υπερωρίες. Επίσης, πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά, μεγάλα και μικρά, που τα είπαμε και τα κάναμε, από το panic button μέχρι το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα γήπεδα και την εφαρμογή My Coast.

20:08 Η Ελλάδα αλλάζει συνέχεια, χρόνο με τον χρόνο, και στάθηκε στις δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν στον ένα χρόνο που μεσολάβησε από την προηγούμενη ΔΕΘ. Πέρυσι δεσμεύτηκα για προσλήψεις στην παιδεία και αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ και το κάναμε.

20:04 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε «βρίσκομαι μαζί σας αποφασισμένος να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις για τις οποίες οι πολίτες μας επέλεξαν. Ώστε το 2027 να βρει μια Ελλάδα με ευημερία στην κάθε γωνιά της και στον κάθε πολίτη της», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ