Για τον νεοσύστατο θεσμό του διαμεσολαβητή δανείων μίλησε η Γιώτα Δούκα, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Πρόκειται για «έναν νέο θεσμό που θέσπισε η Τράπεζα της Ελλάδος πριν από δύο χρόνια» είπε η ίδια, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο υφίσταται στο εξωτερικό, κυρίως σε ΗΠΑ και Ευρώπη, καθότι «πάνω από το 80% των συναλλαγών πραγματοποιείται από κάποιον επίσημο διαμεσολαβητή». Η ίδια συμπλήρωσε ότι η απεύθυνση κάποιου υποψήφιου δανειολήπτη σε διαμεσολαβητή στεγαστικών δαείων θα τον βοηθήσει σε σχέση με το πόσα χρήματα μπορεί να πάρει, καθώς και το πώς θα εξελιχθεί το δάνειό τους στο μέλλον, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει συνεργασία με τις τράπεζες.

«Αυτό το εργαλείο ενισχύει τον δανειολήπτη» είπε η κα Δούκα, επισημαίνοντας ότι «του δίνει δύναμη με παροχή εξατομικευμένων γνώσεων» σε σχέση με το «ποιες είναι οι υποχρεώσεις του απέναντι στην τράπεζα, αλλά και ποιες είναι οι υποχρεώσεις της τράπεζας απέναντι στον δανειολήπτη». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι θα ήταν χρήσιμη μια τέτοια πρακτική, όπως διαπιστώθηκε και κατά την πρόσφατη δυσάρεστη εμπειρία της ελληνικής κρίσης.

88η ΔΕΘ – OT FORUM – Σκυλακάκης: Οι ΑΠΕ ισχυρό εργαλείο για τη μείωση των τιμών στο ρεύμα

Στεγαστική κρίση

Η στεγαστική κρίση βρίσκεται στην ομπρέλα των υπηρεσιών που προσφέρεται, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ίδια, συμπληρώνοντας ότι «Επειδή είναι θεσμός δε θα ζητήσει ποτέ χρήματα για αυτό και είναι ισχυρή υπηρεσία», προσθέτοντας πως προσπαθούμε να «κουμπώσουμε τις ανάγκες του δανειολήπτη με το προϊόν», αναφέροντας τις διαδικασίες αγοραπωλησίας, συμβολαίων και συμβάσεων.

Η κα Δούκα ξεκαθάρισε ότι τα παραπάνω δεν αφορούν τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά μόνο τα νέα και κυρίως τα στεγαστικά, κάνοντας λόγο για πολύ πλοκη διαδικασία.

Επιπλέον, η ίδια συμπλήρωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες δίνουν δάνεια, προσθέτοντας πως «έχει γίνει πρόοδος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Τέλος, αναφέρθηκε και στους δανειολήπτες οι οποίοι ζητούν δάνειο, επισημαίνοντας ότι πολλοί δεν έχουν την απαραίτητη προκαταβολή που απαιτείται, αν και η Τράπεζα της Ελλάδος ανέβασε το όριο στο 90%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ