«Η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη μας έδωσαν τεράστιους χώρους (στη ΔΕΘ), τους οποίους έπρεπε να γεμίσουμε» ανέφερε μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος της Γερμανίας, η οποία φέτος είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

88η ΔΕΘ – ΟΤ FORUM: Όσα έγιναν την πρώτη μέρα

Ο κ. Χάμπεκ υπογράμμισε ότι πάνω από 130 γερμανικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις τους, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία σημαντική ευκαιρία για τη Γερμανία προκειμένου να ενισχύσει τις ήδη εξαιρετικές διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με άλλους Έλληνες αξιωματούχους, με τους οποίος συζήτησαν θέματα «που απασχολούν και τις δύο χώρες».

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρόκληση. Σημαίνει πολλά για το μέλλον» υπογράμμισε, λέγοντας ότι δίνεται σημαντική έμφαση στην πράσινη μετάβαση, στη ψηφιοποίηση, στο πώς οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδρούν: «Μιλάμε για το μέλλον» είπε.

Τα δίκτυα και οι ΑΠΕ

Αναφερόμενος στα δίκτυα, ο κ. Χάμπεκ τόνισε ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί μεγάλες ποσότητες  ΑΠΕ, όπως επίσης και η Γερμανία: «Βλέπουμε τα πλεονεκτήματα αυτής της προσέγγισης, και θέλουμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον».

Υπογράμμισε επίσης τη σπουδαιότητα των ηλεκτρικών διασυνδέσεων στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι μπορεί να υπάρξουν ενεργειακές συνεργασίες και να δημιουργηθούν δίκτυα που θα συνδέουν τη βόρεια Ευρώπη με τη νότια, αλλά και την Αφρική και την αραβική χερσόνησο.

Επενδύσεις

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για γερμανικές επενδύσεις, θυμίζοντας ότι η χώρα του είναι το νούμερο τρία στις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Παραδέχθηκε ότι έχει αλλάξει σημαντικά το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα: «Είναι πολύ ευνοϊκό και όλοι γνωρίζουμε ότι την εποχή της οικονομικής κρίσης περάσαμε από πολλές δύσκολες φάσεις, αλλά τώρα αυτό έχει αλλάξει εντελώς. Βλέπουμε πόσο σημαντικά έχει ανακάμψει η Ελλάδα και η ελληνική οικονομία», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ