Σε μια εποχή έντονων μεταβολών στον ενεργειακό τομέα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική ευθύνη. Παρά τις μεταβολές  και τις γεωπολιτικές εντάσεις, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στη δυναμική της εξέλιξη, ενισχύοντας τον ηγετικό ρόλο της στα ενεργειακά πράγματα της χώρας.

Υλοποιώντας με συνέπεια το αναπτυξιακό της πλάνο, η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει πλέον εξελιχθεί σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία, με υψηλή καθετοποίηση και παρουσία σε όλη την αλυσίδα αξίας της ενέργειας. Σήμερα, η εταιρεία αυξάνει δυναμικά τη συμμετοχή της  στη λιανική αγορά, ενώ επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην ηλεκτροπαραγωγή και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ),διευρύνοντας σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της.

Ενίσχυση της Ενεργειακής Ασφάλειας

Με τη στήριξη διεθνών έργων όπως ο αγωγός IGB καθώς και τη συμμετοχή της στο FSRU της Αλεξανδρούπολης, η εταιρεία συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων εφοδιασμού αποτελεί προτεραιότητα, ειδικά μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέσω των συγκεκριμένων έργων, η ΔΕΠΑ Εμπορίας συμμετέχει ενεργά στο νέο στρατηγικό πλάνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, REPowerEU, κάνοντας, παράλληλα, στοχευμένες επενδύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας και την παραγωγή καθαρής ενέργειας.

Διεθνής Παρουσία και Στρατηγική Εξωστρέφεια

Παράλληλα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει εδραιώσει την παρουσία της σε σημαντικές περιφερειακές και ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας. Η συμμετοχή της σε χρηματιστήρια φυσικού αερίου όπως το GME της Ιταλίας, το CEEGEX της Ουγγαρίας και το Balkan Gas Hub της Βουλγαρίας, υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας διευρύνει τις δραστηριότητές της και αυξάνει την καθετοποίησή της πραγματοποιώντας είσοδο στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο

Δέσμευση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ Εμπορίας βρίσκεται η δέσμευσή της για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με ένα ισχυρό «πράσινο» χαρτοφυλάκιο που αγγίζει το Ι GW και τη συμμετοχή της σε καινοτόμα προγράμματα για την ανάπτυξη υδρογόνου και βιομεθανίου, η εταιρεία πρωτοστατεί στην πράσινη μετάβαση.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας συνεχίζει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην πράσινη μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, με στόχο ένα καθαρότερο και ασφαλέστερο ενεργειακό μέλλον για όλους.

Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία εγκαινίασε πρόσφατα τη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για τη χρηματοδότηση με 390 εκατ. ευρώ της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος άνω των 800 MW, σε όλη τη χώρα, ιδίως στις περιοχές της απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία.

Επιπλέον, η ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι αποφασισμένη να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και να συνεισφέρει στην παγκόσμια προσπάθεια για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής. Εφαρμόζοντας πιστά τα διεθνή κριτηρία ESG (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης) και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, η εταιρεία ήδη καταγράφει σημαντική πρόοδο μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 26% σε μόλις έναν χρόνο.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αναδεικνύεται ως βασικός παίκτης στην ενεργειακή αγορά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Δυναμική είσοδος στην ηλεκτροπαραγωγή

Την ίδια στιγμή, η ΔΕΠΑ Εμπορίας διευρύνει τις δραστηριότητές της και αυξάνει την καθετοποίησή της πραγματοποιώντας δυναμική είσοδο στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία συμμετέχει στην υλοποίηση και λειτουργία μιας νέας υπερσύγχρονης θερμικής μονάδας στην Αλεξανδρούπολη, ισχύος άνω των 840 MW, ικανή να αντικαταστήσει τρεις ρυπογόνες λιγνιτικές μονάδες, και μίας ακόμα στην Αλβανία, ισχύος 174 MW, την οποία μάλιστα θα προμηθεύει και με φυσικό αέριο, στο πλαίσιο μακροχρόνιας συμφωνίας προμήθειας.

Ισχυρή Παρουσία στη Λιανική Αγορά Ενέργειας

Ταυτοχρόνως, η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει, μέσω της θυγατρικής της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους στη λιανική αγορά ενέργειας. Με ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο που ξεπερνά τα 600 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η εταιρεία αποδεικνύει τη δέσμευσή της για παροχή αξιόπιστων και προσιτών ενεργειακών λύσεων.

Το 2023, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας προσέφερε μεσοσταθμικά τις χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην ελληνική αγορά, αναδεικνύοντας την ως την προτιμώμενη επιλογή για τους καταναλωτές που αναζητούν οικονομική ενέργεια και ποιοτική εξυπηρέτηση. Η επιτυχία αυτή συνεχίζεται και το 2024, με την εταιρεία να διατηρεί τις ανταγωνιστικές της τιμές, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή της θέση στην αγορά και τη δέσμευσή της να εξυπηρετεί με συνέπεια τους πελάτες της.

Καθοριστικός Παίκτης στην Ενεργειακή Αγορά

Ανταποκρινόμενη με επιτυχία στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, η ΔΕΠΑ Εμπορίας αναδεικνύεται ως βασικός παίκτης στην ενεργειακή αγορά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μέσα από μεγάλες επενδύσεις, συμμετοχή σε διεθνή έργα και στρατηγικές συνεργασίες, η εταιρεία οδηγεί τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, προωθεί την πράσινη ανάπτυξη και συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στη συλλογική προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους και όλες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ