Και φέτος ο ΟΤ μεταφέρει τον «παλμό» της ΔΕΘ.

Μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και μέσα από συνεντεύξεις και πληροφορίες εκμαιεύει ειδήσεις και αποκαλύπτει το παρασκήνιο των γεγονότων.

Ο ΟΤ δίνει το βήμα σε οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, παρεμβαίνει, ανοίγει φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, θέτει ερωτήματα και αναζητά λύσεις.

Η 88η ΔΕΘ πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη καμπή για την ελληνική και διεθνή οικονομία, εν μέσω πρωτόγνωρων γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων και προκλήσεων για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την πράσινη μετάβαση.

Δείτε live όλα όσα συμβαίνουν στο στούντιο του ΟΤ

15:10 Ο κ. Θαμνίδης αναφέρει ότι «σαν εταιρεία σεβόμαστε τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον. «Είμαστε μια εταιρεία σε ανάπτυξη και το εργοστάσιο στην Σπάρτη προσφέρει σημαντικά στην περιοχή».

15:07 Στο στούντιο του ΟΤ ο οικονομικός διευθυντής JTI Μπάμπης Θαμνίδης.

14:58 Διάλειμμα

14:55 Επίσης, τόνισε ότι θα ενισχύσουμε την στελέχωση των διπλωματικών μας αρχών.

14:47 Θέλουμε να διασυνδέσουμε την ελληνική διασπορά και εκπονούμε στρατηγικό σχέδιο, είπε.

14:45 Μαζί μας στο στούντιο ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας.

14:38 Διάλειμμα

14:34 Ο κ. Κοντογιώργης έδωσε το στίγμα των ανακουφιστικών μέτρων που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

14:28 Στο στούντιο ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Θανάσης Κοντογιώργης

14:27 Επιστρέψαμε στο στούντιο του ΟΤ στη ΔΕΘ

14:23 Διάλειμμα

14:25 Διασώζουμε πολλούς μετανάστες και η γενική εικόνα της Ελλάδας είναι καλή. Πάντα θα υπάρχουν καλοπροαίρετοι και θα μας κατηγορούν για push-backs, υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Για κάθε ένα τέτοιο θα έχουμε εκατοντάδες διασώσεις ίσως και χιλιάδες« και επεσήμανε ότι «πάντα θα υπάρχουν κακόπιστοι που θα εγκαλούν τη χώρα ότι σε αυτό το σημείο».

OT FORUM – Παναγιωτόπουλος: Δύσκολη η δουλειά της Ελλάδας στο μεταναστευτικό της ΕΕ

14:10 «Έχουμε ροή από αφρικανικές χώρες και εμπόλεμες περιοχές» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα σημεία εισόδου στην Ευρώπη.

Οι μεταναστευτικές ροές, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν αυξηθεί αφρικανικές χώρες και παραηρείται η συνηθισμένη ροή από Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ, χώρες όπου η άνθρωποι δεν είναι ασφαλείς.

14:05 Στο στούντιο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Παναγιωτόπουλος

13:58 Διάλειμμα

13:55 Ο κ. Εξάρχου ερωτήθηκε για τον «γάμο» της Παγκρήτια Τράπεζα με την Attica Bank. Υπογράμμισε ότι οι τράπεζες αυτές έμειναν εκτός διάσωσης στα προγράμματα Ηρακλής 1 και 2 , και ήρθε το τρίτο πρόγραμμα για να βοηθήσει.

13:53 Για την επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά τόνισε ότι θα ολοκληρωθεί το 2025.

13:50 Για τα κατασκευαστικά έργα τόνισε ότι πρέπει να αναλαμβάνουν τα πολύπλοκα έργα οι εταιρείες που έχουν εμπειρία και χρήματα.

OT FORUM Εξάρχου: Με Attica Bank – Παγκρήτια θα στηρίξουμε τους μικρομεσαίους

13:47 Ο κ. Εξάρχου αναφέρθηκε στο μετρό της Θεσσαλονίκης και σημείωσε ότι θα είναι το πιο όμορφο στην Ευρώπη.

13:45 Επανήλθαμε στο στούντιο του ΟΤ με καλεσμένο μας τον αντιπρόεδρο και CEO INTRAKAT και πρόεδρο και CEO AKTOR, Αλέξανδρος Εξάρχου.

13:38 Διάλλειμα

13:36 Επενδύουμε σε έργα για να βοηθάμε και τις τοπικές κοινωνίες, σημείωσε  ο διευθυντής επιχειρησιακών λειτουργιών Fraport Greece.

«Σε συνολικό επίπεδο εκτιμάμε ότι και στα 14 αεροδρόμια θα κλείσουμε με 36 εκατ. επιβάτες, δηλαδή με 2 εκατ. παραπάνω από πέρυσι, σε μια χρονιά ρεκόρ. Δεν έχουμε ξαναφτάσει ποτέ στο σημείο αυτό και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε έτσι».

13:34 Επενδύουμε κάθε χρόνο 50 εκατ. ευρώ για βελτίωση των αεροδρομικών είπε ο κ. Σπυράτος.

 OT FORUM – Σπυράτος (Fraport Greece): «Χρονιά ρεκόρ το 2024 με 36 εκατ. επιβάτες στα 14 αεροδρόμιά μας»

13:29 Στο στούντιο του ΟΤ στη ΔΕΘ βρίσκεται ο διευθυντής επιχειρησιακών λειτουργιών Fraport Greece Παναγιώτης Σπυράτος.

13:25 Ο υφυπουργός Οικονομικών, είπε ότι έρχονται αλλαγές στα τεκμήρια με βάση και την περιοχή που ασκεί επάγγελμα. Ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα ανακοινώσει νέες παροχές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

Ο ίδιος αρκέστηκε στο να κάνει λόγο για «σημαντικές μειώσεις σε φορολογία και απαλλαγές σε ελεύθερους επαγγελματίες».

13:23 Ερωτώμενος για το ακανθώδες θέμα της ακρίβειας, ο υφυπουργός σημείωσε ότι «Το 2023 είχαμε τον 3ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ», παραδεχόμενος, ωστόσο ότι υπάρχει πρόβλημα. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει λάβει και άλλα μέτρα πέρα από τα γνωστά «καλάθια» (νοικοκυριού, νονού, μαθητή κλπ), όπως με το να αυξήσει τους ελέγχους και τα πρόστιμα στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

13:22 Για το ΦΠΑ, τόνισε ότι το παράδειγμα της Ισπανίας με τον μηδενισμό του φόρου δεν βοήθησε για μείωση των τιμών.

OT FORUM Δήμας: Έρχονται αλλαγές σε τεκμήρια και ασφαλιστικές εισφορές

13:21 Στο στούντιο του ΟΤ ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρίστος Δήμας

13:20 Επιστρέψαμε

13:12 Διάλειμμα

13:11 Το πρώτο επτάμηνο του 2024 παραμένει το ίδιο ποσοστό στον δεσπόζοντα προμηθευτή, τόνισε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές πρέπει να έχουν πολλές επιλογές προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος.

13:10 Όπως είπε, πριν δύο χρόνια είχαμε την ενεργειακή κρίση, ανταπεξήλθαμε και πλέον η εξοικονόμηση είναι 36% ή περίπου 18.000 ευρώ ανά νοικοκυριό ενώ πέρυσι σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης η εξοικονόμηση έφτασε έως και το 49%, με μια μέση πολυκατοικία να κάνει απόσβεση σε 1 με 1,5 χρόνο.

13:08 Όποιος επέλεξε την εταιρεία μας, είπε για ηλεκτρικό ρεύμα ήταν κερδισμένος. Συνολικά για την αγορά ηλεκτρικού ρεύματος ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι το 2024 είναι σημαντική χρονιά για το ηλεκτρικό ρεύμα καθώς επανερχόμαστε στην κανονικότητα, ενώ και το σύστημα με τα «χρωματιστά τιμολόγια» θα ωριμάσει και θα ωφελήσει τον καταναλωτή.

13:05 Το φυσικό αέριο αποτελεί επένδυση καθώς πέρασε η ενεργειακή κρίση και πρόσθεσε ότι με το φυσικό αέριο η εξοικονόμηση τον περασμένο χειμώνα ήταν πάνω του 45%, σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος.

OT FORUM – Μητρόπουλος: Tο φυσικό αέριο αποτελεί επένδυση

13:02 Όπως τόνισε ο κ. Μητρόπουλος μεγαλώνει συνεχώς η πελατειακή μας βάση.

13:01 Στο στούντιο του ΟΤ στο πλαίσιο της ΔΕΘ βρίσκεται ο πρώτος καλεσμένος μας, ο γενικός διευθυντής της Φυσικό Αέριο Ελλάδος, Γιάννης Μητρόπουλος.

13:00 Κορυφαίοι εκπρόσωποι της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας θα μιλήσουν στον ΟΤ και θα καταθέσουν τις απόψεις τους γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

Το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του ΟΤ καλύπτει τα γεγονότα της 88ης ΔΕΘ και σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.

12:57  Άνοιξε η αυλαία της δεύτερης ημέρας της 88ης ΔΕΘ, με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο να δίνει δυναμικό «παρών» και να καλύπτει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το ειδικά εξοπλισμένο στούντιο στον χώρο της Έκθεσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ