Η Boeing ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία με ένα συνδικάτο που εκπροσωπεί περισσότερους από 32.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ, σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να συμβάλει στην αποτροπή μιας πιθανής απεργίας ήδη από τις 13 Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η προτεινόμενη τετραετής συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει γενική αύξηση των μισθών κατά 25%, 12 εβδομάδες γονικής άδειας μετ’ αποδοχών και βελτιωμένη εργασιακή ασφάλεια, θα πρέπει να εγκριθεί την Πέμπτη από τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της εταιρείας κοντά στο Σιάτλ και το Πόρτλαντ που εκπροσωπούνται από τη Διεθνή Ένωση Μηχανικών και Εργατών Αεροδιαστημικής (IAM).

Το Starliner της Boeing επέστρεψε στη Γη χωρίς αστροναύτες

Μια αποδεκτή συμφωνία θα εξασφάλιζε την εργασιακή ειρήνη για την Boeing σε μια εποχή που η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή του 737 MAX, του αεροσκάφους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, με στόχο 38 αεροσκάφη το μήνα μέχρι το τέλος του έτους.

Παρόλο που το συνδικάτο είχε ζητήσει αύξηση 40% στην πρώτη πλήρη διαπραγμάτευση με την Boeing μετά από 16 χρόνια, πέτυχε και άλλα οφέλη, όπως την απόκτηση μιας θέσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ασφάλεια και την ποιότητα του συστήματος παραγωγής.

«Αν και δεν υπήρχε τρόπος να επιτύχουμε επιτυχία σε κάθε σημείο, μπορούμε να πούμε με ειλικρίνεια ότι αυτή η πρόταση είναι η καλύτερη σύμβαση που έχουμε διαπραγματευτεί στην ιστορία μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τοπική συνδικαλιστική οργάνωση IAM που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της Boeing.

Τις συνομιλίες παρακολουθούσαν μέλη της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, με την υπουργό Εργασίας Τζούλι Σου την περασμένη εβδομάδα να προτρέπει τις πλευρές σε συνέντευξή της στο Reuters να πετύχουν μια «δίκαιη σύμβαση».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της Boeing, οι οποίοι παράγουν τα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου 777 και 767 της Boeing, εκτός από το MAX, είχαν ψηφίσει υπέρ της απεργίας τον Ιούλιο, ενώ δεν είναι επίσης σαφές το πότε θα ξεκινήσει την παραγωγή του επόμενου μοντέλου της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή