Ο Νίκος Παππάς θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ μετά την έγκριση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη από το σώμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη με εξουσιοδότηση από την ΚΕ του κόμματος.

Τι θα ακολουθήσει

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, και όπως αποφασίστηκε, θα γίνει άμεσα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και νέα συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος σε δύο εβδομάδες έτσι ώστε να οριστεί πότε θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές και πότε θα γίνει έκτακτο συνέδριο.

Στόχος όλων στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εκλογική διαδικασία να μην πάρει πολύ χρόνο έτσι ώστε το κόμμα να μπορέσει να επανεκκινήσει μετά τη νέα εσωκομματική περιπέτεια.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εισηγηθεί έκτακτο συνέδριο όπου και θα ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έκτακτο συνέδριο ΔΕΝ θα έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει την πρόταση μομφής που εγκρίθηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Η δήλωση του Νίκου Παππά

Ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του μετά το τέλος της ΚΕ δήλωσε ότι υπάρχει υψηλό αίσθημα ευθύνης σε όλα τα μέλη για να διεξαχθούν όλα με βάση το καταστατικό που το χαρακτήρισε ως «Σύνταγμα» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΚΕ αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα για τη διεξαγωγή νέας συνεδρίασης της ΚΕ σε δύο εβδομάδες, είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι κανένας δεν θα αποκλειστεί από τις διαδικασίες.

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει για τον χαρακτήρα του συνεδρίου και εάν εκεί θα επικυρωθούν απλώς οι υποψηφιότητες.

Η δήλωση του Παύλου Πολάκη

«Μετά από μια επίπονη διαδικασία και ένα καθαρό αποτέλεσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δρομολογεί τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού. Εγώ δήλωσα διαθεσιμότητα για την επόμενη μέρα. Ο στόχος είναι το ρίξιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Καλώ όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλλουν, χωρίς ακραίες εκφράσεις που ακούστηκαν τώρα στο τέλος.

Νομίζω ότι μπορούμε να πάμε μαζί, η Αριστερά ξέρει να κουβεντιάζει. Είτε βγω πρόεδρος είτε χάσω, θα συνεχίσω να μένω στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν το θέλει (σ.σ. ο Κασσελάκης) να είναι υποψήφιος, γιατί όχι;», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΚΕ.

Ο Σωκράτης Φάμελλος για τη συνέχεια των διαδικασιών

Ο Σωκράτης Φάμελλος σε συζήτηση με δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «στόχος είναι το συνέδριο που θα γίνει να είναι εκείνο που θα εγκρίνει τις υποψηφιότητες για τις εκλογές, όπως επίσης και να γίνει συζήτηση επί του προγραμματικού πλαισίου των υποψηφίων».

Ο κ. Φάμελλος επίσης πρόσθεσε ότι «η πλειοψηφία του προεδρείου έχει αποφασίσει όπως το συνέδριο να μην μπορεί να συζητήσει ανατροπή της απόφασης της ΚΕ για την μομφή. Όλα αυτά θα επισημοποιηθούν και μέσα από τη συνεδρίαση της ΠΓ αύριο μεθαύριο που θα εισηγηθεί σχετικά στην ΚΕ που θα συνεδριάσει ξανά σε δύο εβδομάδες».

Η ανάρτηση Κασσελάκη μετά την έγκριση της πρότασης μομφής σε βάρος του

«Είμαι λυτρωμένος.

Διότι είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που ψηφίστηκα.

Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται από την πρώτη κιόλας μέρα τη ψήφο των μελών του κόμματος.

Έτσι πέρασα έναν ολόκληρο χρόνο. Τώρα τα ξέρετε όλα. Φτάσαμε στο σημείο η γραφειοκρατία, η νομενκλατούρα του κόμματος και οι διάφορες φράξιες να επιστρατεύσουν πρακτικές που δεν ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς καταφέρνοντας ακόμα και να εξευτελίσουν τα αξιότιμα μέλη της επιτροπής φορώντας τους κουκούλα.

Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα.

Στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νέος εκλογικός νόμος: Κατεβαίνει ο πήχης, ανεβαίνει το όριο
Επικαιρότητα |

Νέος εκλογικός νόμος: Κατεβαίνει ο πήχης, ανεβαίνει το όριο

Ποιο μοντέλο επεξεργάζεται το Μαξίμου – Ποια θα είναι τα δύο κομβικά σημεία που θα περιλαμβάνει – Τι θα προβλέπεται για τις συνεργασίες κομμάτων – Γιατί ο σχεδιασμός οδηγεί σε διαδοχικές κάλπες