Τις σημαντικές δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη στήριξη και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας ανέδειξε η υφυπουργός Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, σε ειδική εκδήλωση στο Περίπτερο του Υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Η υφυπουργός αναφέρθηκε σε ενεργά προγράμματα ενίσχυσης των δεξιοτήτων όπως η δράση «Ανάπτυξη δεξιοτήτων εργαζομένων, για την προσαρμογή τους στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Οικονομίας», πρόγραμμα που αγκαλιάστηκε θερμά από τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς οι ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό είναι μεγάλες.

88η ΔΕΘ: Διχασμένη η αγορά για τα μέτρα Μητσοτάκη – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Το νέο πρόγραμμα

Επίσης, αναφέρθηκε και στο νέο πρόγραμμα σε θέματα διαχείρισης έργων, προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα ενεργοποιηθεί το επόμενο διάστημα, μια ακόμη δράση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέων Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΕΥΔΕ-ΒΕΚ), που θα αφορά 4.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόγραμμα κατάρτισης για χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων (κλαρκ) έως 2.500 kgr, που θεσμοθετήθηκε με  απόφαση που υπογράφηκε πρόσφατα από την Υφυπουργό Ανάπτυξης, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα για τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, και εναρμονίζοντας το εθνικό πλαίσιο με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, αποτέλεσμα συνεργασίας με το τμήμα Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Ανταγωνιστικότητα

Παράλληλα, η Υφυπουργός τόνισε τη σημασία της διαπίστευσης στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, η οποία δίνει προστιθέμενη αξία στα ελληνικά προϊόντα.

Στο σημείο εκείνο, έκανε ειδική μνεία στα αγροτικά προϊόντα της Πιερίας, όπως τα κεράσια, τα σταφύλια, και ιδίως τα φημισμένα ακτινίδια και τα μύδια, που έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως για την εξαιρετική τους ποιότητα και είναι περιζήτητα στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Κλείνοντας, η Υφυπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει να επενδύει στους ανθρώπους και τις δεξιότητές τους, υιοθετώντας ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη και την καινοτομία.

«Συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΥΔΕ-ΒΕΚ και στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης για την εξαιρετική δουλειά τους. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία