«Δεν βγήκα ιδιαίτερα σοφός. Περίμενα μέτρα, στα πλαίσια του πιεσμένου μεν δημοσιονομικού χώρου, να είναι όμως μέτρα που θα φανούν στον πολύ κόσμο». Αυτό σχολίασε ο φοροτεχνικός Γιώργος Κορομηλάς μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, σε σχέση με τις φορολογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Ασκώντας κριτική στα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τα τεκμήρια, ο κ. Κορομηλάς είπε χαρακτηριστικά ότι «διορθώσεις σε λανθασμένο σύστημα δεν λένε τίποτα» και τόνισε ότι η κυβέρνηση βάζει 2 παραμέτρους, που κάποιους θα ελαφρύνει, αλλά σαν ουσία δεν είναι ένα σύστημα που θα διδάξει φορολογική συνείδηση ή θα αποτρέψει από τη φοροδιαφυγή. Δεν είναι ένα σύστημα με το οποίο μπορεί να πάει σε εκλογές η κυβέρνηση το 2026, είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η αγορά θα περίμενε να ακούσει περισσότερα. «Υπάρχουν άλλοι τρόποι που συνάδουν με τις βέλτιστες ελεγκτικές διαδικασίες. Μπορούν να εντοπιστούν αυτοί που δηλώνουν 7.000 έσοδα και κάνουν δαπάνες 20.000 ευρώ. Εδώ πλήττονται σοβαρά πολλοί άλλοι άδικα. Υποχρεώθηκαν ελεύθεροι επαγγελματίες με πραγματικές ζημιές, να πληρώσουν φόρο», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων σχολίασε όσον αφορά την εξαγγελία για την κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, ότι είναι κάτι που ακούγεται για 5η φορά. Και δεν μηδενίζει για όλους, αλλά μόνο για τις ατομικές.

Ερωτηθείς πώς κρίνει την τριετή αναστολή της φορολόγησης ενοικίων για όσους ιδιοκτήτες ρίξουν στην αγορά κλειστά διαμερίσματα, ο Γιώργος Κορομηλάς επιφυλάχθηκε μέχρι την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου. «Θα περιμένω να δω πώς θα πάρει τη μορφή σχεδίου νόμου», πρόσθεσε, πάντως, ότι «αν δούμε ξαφνικά ότι έχουμε μεγάλη προσφορά, θα πω ότι τεχνηέντως τα κρατούσαν κλειστά για να πάρουν τη μείωση του συντελεστή».

«Πρέπει να εξεταστούν και οι μειώσεις φόρου πώς δίνονται. Όλα πρέπει να επανεξεταστούν βάζοντας μπροστά κύριο στόχο να αυξήσουμε έσοδα. Να πάρεις τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, τον επαγγελματία και να το κάνεις σύμμαχο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, να πάρεις το ΦΠΑ, να πάρεις το εισόδημα από εκεί που πρέπει και να μειώσεις λίγο τα βάρη ειδικά στη μισθωτή εργασία», σημείωσε ο κ. Κορομηλάς.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαλάκης

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ