«Δίνουμε μία άλλη οπτική στην κατασκευή, σε αυτό που λέμε εργολάβος. Βάζουμε λίγη περισσότερη επιχειρηματικότητα στην κατασκευή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ντίνος Μπενρουμπή, αντιπρόεδρος και CEO της ΜΕΤΚΑ, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ.

Ο κ. Μπενρουμπή υπογράμμισε ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται έντονα στον κλάδο και πως έχει ήδη κατορθώσει να χτίσει ένα ανεκτέλεστο άνω του 1 δισ. ευρώ: «Προσπαθήσαμε να έχουμε μία ισορροπία μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων έργων» υπογράμμισε, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει μεγάλη συμπάθεια στα ιδιωτικά έργα: «Νιώθω ότι τα ξέρω και μου μιλάνε καλύτερα» επεσήμανε.

Ο CEO της ΜΕΤΚΑ ανέφερε ότι η εταιρεία προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην εκτέλεση του ανεκτέλεστου: «Συνήθως μιλάω για νούμερο του εκτελεσμένου. Το βασικό είναι να εκτελείς και να αναπληρώνεις το ανεκτέλεστό σου», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τους στόχους της εταιρείας ανέφερε ότι αυτοί εστιάζουν σε δύο κομμάτια: πρώτον, «φιλοδοξούμε σύντομα, δηλαδή σε 2-3 χρόνια, ως νεοεισελθόντες να είμαστε από τους πολύ κορυφαίους στον κλάδο». Και δεύτερο, «εμείς σαν ΜΕΤΚΑ έχουμε δώσει υπόσχεσή στους μετόχους μας, ότι θα διπλασιάζουμε το αποτέλεσμά μας για το επόμενα δύο χρόνια» είπε, διευκρινίζοντας ότι το το 2024 θέλουν να έχουν διπλασιάσει το αποτέλεσμα του 2023 και το 2025 να έχουν διπλασιάσει το αποτέλεσμα του 2ο24.

Το κατασκευαστικό κόστος

Ο κ. Μπενρουμπή τόνισε ότι οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, και πως η αγορά των κατασκευών όχι πολλά προβλήματα τα οποία αλλάζουν με τον χρόνο και διαφοροποιούνται ανάλογα με την κάθε εταιρεία.

Αναφερόμενος στο κατασκευαστικό κόστος υποστήριξε ότι στα δημόσια έργα όταν έχεις τη σχετική εμπειρία και δίνεις μία προσφορά, μπορείς να προβλέψεις, ενώ στα ιδιωτικά έργα που ο χρόνος είναι πιο βραχύς , «δεν έχεις καμία δικαιολογία να μην μπορείς να προβλέψεις το κόστος».

Τέλος υποστήριξε ότι ότι κράτος κάνει προσπάθειες φιλότιμες, αλλά όχι πλήρεις για να στηρίξει τον κλάδο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι όλες οι εξαγγελίες περί μητρώου τιμών, θα επιβεβαιωθούν μετά από χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ