Συνέντευξη Τύπου δίνει σήμερα Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη χθεσινή ομιλία του στην 88η ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δείξει ότι η κυβέρνησή του πήρε το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών και «βλέπει» τη φθορά που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Ανακοίνωσε 45 μέτρα «μόνιμης τόνωσης των εισοδημάτων», αλλά και το όραμά του για την «Ελλάδα του αύριο», με παράγοντες της αγοράς ωστόσο να μη συμμερίζονται την αισιοδοξία της ομιλίας του πρωθυπουργού και χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη κατά της ακρίβειας, ζητώντας πραγματικές λύσεις και όχι μέτρα – ασπιρίνες.

Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου:

Ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι έχουμε 1.000 μέρες μέχρι τις επόμενες εκλογές μετά από ερώτηση για τη χθεσινή του ομιλία και τον «οδικό χάρτη» που περιέγραψε.

«Δεν πρόκειται να γυρίσουμε σε μια πραγματικότητα μεγάλων ελλειμμάτων», είπε.

«Η Ελλάδα του 2027 δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2010», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει μεταρρυθμιστική κούραση»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν θέλει να μείνει πολύ στο εκλογικό αποτέλεσμα που προηγήθηκε και επανέλαβε ότι η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη.

«Δεν κρυφτήκαμε από την ανάληψη δύσκολων πολιτικών αποφάσεων», είπε ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να αποδόσει εκεί το κακό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, το οποίο ωστόσο ο ίδιος το χαρακτήρισε απλώς κατώτερο των προσδοκιών.

Θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία μετά το 2027;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αστειεύτηκε μετά από ερώτηση αν θα διεκδικήσει ξανά την πρωθυπουργία μετά το 2027. «Θέλετε να με βγάλετε στη σύνταξη…».

«Θα φάνταζε αλαζονικό να ασχολούμαστε τι θα γίνει το 2027. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχω σχέδιο κάποιας μεταπήδησης για κάποια άλλη θέση στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνησή του θα ολοκληρώσει και αυτή τη θητεία της χωρίς να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Συνέντευξη τύπου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλαίσια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο “Βελλίδειο” Συνεδριακό Κέντρο

Για την ακρίβεια

Το ζήτημα της ακρίβειας απασχολεί δίκαια τους πολίτες είπε ο πρωθυπουργός. «Τα τελευταία χρόνια είχαμε απότομη αύξηση των τιμών εξαιτίας του διεθνούς πλήθωρισμού», υποστήριξε.

«Στα σούπερ μάρκετ βλέπουμε τους τελευταίους μήνες σταθεροποίηση των τιμών», σημείωσε.

«Δεν υπάρχει μόνο μια ακρίβεια. Στον τομέα του ηλεκτρικού ρεύματος κάναμε παρεμβάσεις και κρατήσαμε σε αρκετά χαμηλά επίπεδα τις τιμές», υποστήριξε.

«Η στήριξη διαθέσιμου εισοδήματος η καλύτερη άμυνα απέναντι στην ακρίβεια», επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τους μισθούς

«Πρώτος μας στόχος η αύξηση των μισθών – ο μέσος μισθός να είναι στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θέλει η κυβέρνησή του να κριθεί από την επίτευξη αυτού του στόχου ή όχι.

Στη συνέχεια μίλησε για τον δεύτερο στόχο από την ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Το 2027 η χώρα θα πρέπει να έχει ένα νέο ΕΣΥ ανάλογο των προσδοκιών», τόνισε.

Για την ανεργία

«Το 2019 το πρώτο ζήτημα που μας έθεταν οι πολίτες ήταν η ανεργία. Δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας. Δεν είναι όλες καλοπληρωμένες, αλλά είναι καλύτερο από το να είναι κάποιος άνεργος. Στη χώρα θα εξακολουθούν να γίνονται επενδύσεις και να μειώνεται η ανεργία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα στοιχεία της αγοράς εργασίας είναι πολύ ενθαρρυντικά», υποστήριξε.

«Επόμενη πρόκληση καλύτερες και πιο καλοπληρωμένες δουλειές», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για το ΕΣΥ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ