Και φέτος ο ΟΤ μεταφέρει τον «παλμό» της ΔΕΘ.

Ο ΟΤ δίνει το βήμα σε οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, παρεμβαίνει, ανοίγει φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, θέτει ερωτήματα και αναζητά λύσεις.

Η 88η ΔΕΘ πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη καμπή για την ελληνική και διεθνή οικονομία, εν μέσω πρωτόγνωρων γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων και προκλήσεων για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την πράσινη μετάβαση.

Δείτε live όλα όσα συμβαίνουν στο στούντιο του ΟΤ

12:00 Συνδεόμαστε με το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

11:56 «Φιλοδοξούμε σε 2-3 χρόνια ως νεοεισερχόμενοι στον κλάδο να συγκαταλεγόμαστε στους κορυφαίους. Έχουμε δώσει εξάλλου μια δέσμευση στους μετόχους μας, να διπλασιάζουμε το αποτέλεσμα κάθε χρονιάς, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές», επισήμανε ο κ. Μπενρουμπής.

11:52 Επιστρέψαμε στο στούντιο του ΟΤ με καλεσμένο μας τον αντιπρόεδρο και CEO ΜΕΤΚΑ Ντίνο Μπενρουμπή

11:51 Διάλειμμα

11:44 «Τις επόμενες ημέρες θα εξειδικευτούν σε μια σειρά από συνετνεύξεις Τύπου, τα πάνω από 100 μέτρα που περιλαμβάνει το σχέδιο που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

11:42 Επιστρέψαμε στο στούντιο του ΟΤ με καλεσμένο μας τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο

11:39 Διάλειμμα

11: 37 Για τον τουρισμό τόνισε ότι το τέλος θα είναι αναλογικό με τα αστέρια των ξενοδοχείων

11: 33 Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο ανταγωνισμός πρέπει να λειτουργήσει καλύτερα.

11:32 Ερωτηθείς για μείωση του ΦΠΑ, σημείωσε ότι δεν πέρασαν ποτέ στην κατανάλωση.

11:30 Το τεκμήριο είναι μαχητό και το αμφισβήτησαν λιγότεροι από 300 από τους 402.000, υπογράμμισε.

11:28 Ο υπουργός τόνισε ότι καταργούμε πλήρως το τέλος επιτηδεύματος, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το τεκμήριο δεν θα πιάνει επαγγελματίες σε χωριά έως 1.500 κατοίκους».

11:22 Ο υπουργός αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας αλλά και στα νέα μέτρα ανακούφισης που θα λάβει η κυβέρνηση. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών βοηθά στην ανταγωνιστικότητα, σημείωσε χαρακτηριστικά.

11:13 Επιστρέψαμε στο στούντιο του ΟΤ με καλεσμένο τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη

11:1ο Διάλειμμα

11:04 Για την μαρίνα της Καλαμαριάς σημείωσε ο CEO του ΤΑΙΠΕΔ ότι το όφελος που θα πάρει το ΤΑΙΠΕΔ είναι ελάχιστο συγκριτικά με τα οφέλη για την κοινωνία.

11:00 Ο ΟΤ μέσα από ειδικά εξοπλισμένο στούντιο στο χώρο της 88ης ΔΕΘ καλύπτει όλα τα γεγονότα και τις εξελίξεις καθημερινά σε συνεχή μετάδοση του live streaming από τις ιστοσελίδες του ομίλου της Alter Ego Media ot.gr, in.gr και tanea.gr αλλά και από την υβριδική πλατφόρμα MEGA Play.

10:59 Σημείωσε ωστόσο ότι με τα έσοδα θα βελτιώσουμε άλλα λιμάνια.

10:57 Αναφορικά με την Εγνατία Οδό τόνισε ότι δεν φαίνεται να αλλάξει παραχωρησιούχο έως τα τέλη του έτους. Ερωτηθείς για το λιμάνι του Ηρακλείου πρόσθεσε ότι στις 18 Σεπτεμβρίου θα περάσει σε νέα εποχή. «Το λιμάνι δεν πωλείται αλλά πωλείται το 67% της διαχείρισής του».

10:54 Συνεχίζοντας αναφέρει ότι έως τα τέλη του έτους θα έχει αναλάβει ο νέος παραχωρησιούχος στην Αττική Οδό, σημείωσε χαρακτηριστικά.

10:53 Είναι η πρώτη φορά που γίνεται διαδοχή παραχωρησιούχου στην Αττική Οδό, τόνισε ο κ. Πολίτης και πρόσθεσε ότι εντός της εβδομάδας θα υπογραφεί η σύμβαση για την Αττική Οδό και μετά θα κυρωθεί από την Βουλή.

10:51 Στο στούντιο του ΟΤ ο CEO του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης

10:49 Καλημέρα, ανοιξε αυλαία της τρίτης ημέρας της 88ης ΔΕΘ, με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο να δίνει δυναμικό «παρών» και να καλύπτει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το ειδικά εξοπλισμένο στούντιο στον χώρο της Έκθεσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ