Το iPhone 16 της Apple θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα με ένα τσιπ επόμενης γενιάς βασισμένο στη νεότερη αρχιτεκτονική σχεδιασμού της Arm, σηματοδοτώντας το τελευταίο βήμα στην πρόθεση του τεχνολογικού γίγαντα του Cupertino να φέρει γενετικές λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στα smartphone του, αναφέρουν οι FT.

Apple: Γιατί ο Τιμ Κουκ περπάτησε στο κόκκινο χαλί στην Βενετία

Η Apple θα αποκαλύψει το τσιπ A18 στην εκδήλωσή της τη Δευτέρα, με την εταιρεία να αγκαλιάζει το νεότερο σχέδιο τσιπ V9 της Arm που ανήκει στη SoftBank στα smartphones της, ανέφεραν πηγές εξοικειωμένες με το θέμα στους Financial Times.

Η υιοθέτηση του V9 από την Apple για το iPhone – το οποίο αποτελεί σχεδόν το ήμισυ των συνολικών εσόδων της – αντιπροσωπεύει μια ώθηση για την Arm, η οποία έχει πολυετή συμφωνία συνεργασίας με την Apple.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Arm, Rene Haas, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η V9 φέρνει διπλάσια δικαιώματα από την προηγούμενη γενιά V8.

Η αρχιτεκτονική τσιπ της Arm αναφέρεται σε ένα σύνολο οδηγιών που παρέχουν τα δομικά στοιχεία για το τσιπ, με την εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, εισηγμένη στις ΗΠΑ να εξασφαλίζει έσοδα τόσο μέσω αδειοδότησης όσο και μέσω δικαιωμάτων. Η Arm κυκλοφόρησε το V9 το 2021.

Η Apple χρησιμοποιεί ήδη την αρχιτεκτονική V9 της Arm για τη νεότερη σειρά τσιπ M4 MacBook, την οποία ανακοίνωσε τον Μάιο. Είπε ότι το M4 έφερε ένα «τεράστιο άλμα» στην απόδοση για την επόμενη γενιά των υπολογιστών της, που αναμένεται να ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες.

Η Apple και η Arm αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η Apple βρίσκεται στη διαδικασία μετασχηματισμού ως εταιρεία που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη, ανακοινώνοντας μια σειρά χαρακτηριστικών τον Ιούνιο που συλλογικά αποκαλεί “Apple Intelligence”.

Αυτά περιλαμβάνουν μια πιο έξυπνη Siri, προσαρμοσμένες δυνατότητες δημιουργίας emoji και επεξεργασίας φωτογραφιών χρησιμοποιώντας τα δικά της εσωτερικά μοντέλα AI, καθώς και μια συνεργασία που δίνει στους χρήστες δωρεάν πρόσβαση στο ChatGPT της OpenAI και μια νέα υποδομή «Private Cloud Compute» που στοχεύει στην ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη