Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να εστιάζουν τόσο στα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της  Κίνα και της Ινδίας, όσο και στην υποδοχή του νέου iPhone, καθώς θα επηρεάσει τους προμηθευτές της Apple.

Ειδικότερα, ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,3% και έκλεισε στις 8.011,9 μονάδες.

Goldman Sachs: Δεν τρόμαξε από το τελευταίο sell-off της Nvidia – Συστήνει buy

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, έχασε τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη και έκλεισε κατά 0,16% χαμηλότερα στις 36.159,16 μονάδες, και ο ευρείας βάσης Topix έκλεισε κατά 0,12% χαμηλότερα.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας διολίσθησε κατά 0,49% στις 2.523,43 μονάδες και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 1,16% στις 706,2 μονάδες.

Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν έκλεισε με πτώση 0,38% στις 21.064,08 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,41% και ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις.

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν 8,7% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο

Στο Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού Alibaba αυξήθηκαν πάνω από 4% μετά την προσθήκη της μετοχής στο διασυνοριακό επενδυτικό πρόγραμμα Stock Connect.

Το πρόγραμμα Stock Connect επιτρέπει στους επενδυτές στην ηπειρωτική Κίνα ή το Χονγκ Κονγκ να διαπραγματεύονται και να διακανονίζουν μετοχές που είναι εισηγμένες στην άλλη αγορά μέσω των χρηματιστηρίων στην εγχώρια αγορά τους.

Η Apple αποκάλυψε τη νέα σειρά iPhone 16, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν την Παρασκευή και θα κυκλοφορήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου. Οι μεγαλύτεροι προμηθευτές της Apple, Hitachi και Taiwan Semiconductor Manufacturing Company αυξήθηκαν 1,6% και 0,56%, αντίστοιχα, ενώ η Hon Hai Precision Industry — γνωστή διεθνώς ως Foxconn — σημείωσε πτώση 0,87%.

Στα οικονομικά δεδομένα, οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν 8,7% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο και οι εισαγωγές αυξήθηκαν 0,5%, έναντι προβλέψεων για άνοδο 6,5% και 2%, αντίστοιχα. Τον Ιούλιο, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο 7,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές