Περίπου 400 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία έχασε η Nvidia την περασμένη εβδομάδα μετά την πτώση της μετοχής σχεδόν 10% την Τρίτη. Η μετοχή τεχνολογίας ήταν ένας από τους μεγαλύτερους καταλύτες που οδήγησαν τον S&P 500 να κάνει την χειρότερη αρχή Σεπτεμβρίου από το 1953 , σύμφωνα με την Bespoke Investment Group.

Παρά τις πωλήσεις, ο Toshiya Hari, επικεφαλής αναλυτής της Goldman Sachs, διατηρεί την αξιολόγηση Buy στον γίγαντα των chip. Όταν ρωτήθηκε αν η ομάδα της Goldman πίστευε ότι το ξεπούλημα της μετοχής της Nvidia ήταν υπερβολικό, ο Χάρι είπε: «Ναι, είναι».

Nvidia: Γιατί οι πλούσιοι του Tiger 21 απέφυγαν να επενδύσουν στον τεχνολογικό κολοσσό

«Η πρόσφατη απόδοση δεν ήταν εξαιρετική, αλλά παραμένουμε θετικοί στη μετοχή», είπε ο Hari στο Yahoo Finance στο συνέδριο Goldman Sachs 2024 Communacopia and Technology. «Πρώτα απ’ όλα, η ζήτηση για επιταχυνόμενο υπολογισμό συνεχίζει να είναι πραγματικά ισχυρή. Έχουμε την τάση να αφιερώνουμε αρκετό χρόνο στους υπερμεγέθης υπολογιστές – τις Amazons, τις Googles, τις Microsofts του κόσμου – αλλά βλέπετε μια διεύρυνση του προφίλ της ζήτησης στις επιχειρήσεις, ακόμη και στα κυρίαρχα κράτη »

To sell off  της Nvidia

Το sell-off της Nvidia ξεκίνησε όταν τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα κερδών της εταιρείας στις 28 Αυγούστου δεν ήταν αρκετά καλά για τη Wall Street. Ενώ τα έσοδα της Nvidia ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street κατά 4,1%, αυτό ήταν το μικρότερο περιθώριο για την εταιρεία από το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο του 2023.

Mια βαθιά τεχνολογική αλλαγή γενεών όπως η AI, «θα ήταν μάταιο να κρίνουμε με βάση τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά στοιχεία κόστους και απόδοσης

Η μεγάλη συζήτηση γύρω από τη Nvidia είναι εάν η δυναμική των κερδών της είναι βιώσιμη. Ο Χάρι είπε ότι οι επενδυτές αμφισβητούν αν αυτό θα συμβεί όχι μόνο για το 2025 αλλά και για το 2026.

Το συναίσθημα των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη έχει «κλίνει σχεδόν 180 μοίρες» από τις αρχές του 2023, έγραψε η ερευνητική ομάδα μετοχών της Goldman σε πρόσφατο σημείωμα. Η υπομονή των επενδυτών έχει εξαντληθεί και θέλουν να τους δείξουμε – όχι να τους ενημερώνουμε – τις ροές εσόδων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και τις βελτιώσεις των περιθωρίων κέρδους.

Ωστόσο, η ομάδα της Goldman έγραψε, με μια βαθιά τεχνολογική αλλαγή γενεών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, «θα ήταν μάταιο να κρίνουμε με βάση τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά στοιχεία κόστους και απόδοσης».

Η εστίαση είναι στο μακροπρόθεσμο παιχνίδι: Η Goldman εκτιμά ότι η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη θα αρχίσει να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τομέα από το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

«Νομίζω ότι η ανταγωνιστική τους θέση συνεχίζει να είναι πραγματικά ισχυρή», δήλωσε ο Hari για την Nvidia. «Πιστεύουμε ότι στο πλαίσιο του εμπορικού πυριτίου, η Nvidia είναι η κορυφαία, και ακόμη και έναντι του προσαρμοσμένου πυριτίου, έχει το προβάδισμα όσον αφορά τον ρυθμό της καινοτομίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street