Ανοδικά κινείται η Wall Street σήμερα, αν και η επιφυλακτικότητα δεν λείπει, ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα και θα παρέχουν μια καλύτερη εικόνα για τα περιθώρια δράσης της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,04% στις 40.813 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,31% στις 5.487 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,34% στις 17.942 μονάδες.

To μεγάλο comeback της Κίνας στις αγορές χρέους – Θα εκδώσει ομόλογα 3 δισ. ευρώ

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η εταιρεία πλατφόρμας Cloud, Oracle, σημειώνει άνοδο περίπου 8% μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η Oracle ανακοίνωσε επίσης μια συνεργασία με την Amazon Web Services για την παροχή υπηρεσιών βάσεων δεδομένων.

Από την άλλη, η Apple χάνει 1%, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν την ανακοίνωση των νέων iPhone από την εταιρεία. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus, τα οποία είναι εξοπλισμένα με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, μεταξύ άλλων.

Παρόλα αυτά, η αναμονή είναι το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι μια ευρέως αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στις 17-18 Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμβλυνση των ανησυχιών για την αποδυνάμωση της οικονομίας.

Αυτήν την εβδομάδα αναμένονται επίσης δύο ανακοινώσεις που πιθανότατα θα είναι οι επόμενοι καταλύτες. Η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Αύγουστο, που αναμένεται την Τετάρτη, και του δείκτη τιμών παραγωγού, που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Ο Σεπτέμβριος όμως είναι ιστορικά ένας αδύναμος μήνας για τις μετοχές. Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με την επίδραση της εποχικότητας στην απόδοση των μετοχών καθώς και την αβεβαιότητα γύρω από τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

«Συμφωνούμε με την άποψη ότι η αγορά είναι πιθανό να παραμείνει ασταθής τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές», ανέφερε ο αναλυτής της Bank of America, Ohsung Kwon. «Η επίδραση των μακροοικονομικών δεδομένων έχουν αποδυναμωθεί, ειδικά στον τομέα της μεταποίησης και των αγαθών, που αντιπροσωπεύουν το 50% των κερδών για τον S&P 500».

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, τώρα, το κλίμα μεταξύ των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων επιδεινώθηκε τον Αύγουστο, λόγω των ανησυχιών για τα κέρδη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων. Ο μηνιαίος Δείκτης Αισιοδοξίας Μικρών Επιχειρήσεων μειώθηκε στις 91,2 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,5 μονάδων, ενώ για 32ο συνεχόμενο μήνα διατηρήθηκε κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 98.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street