Να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη από τη χθεσινή πτώση προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τις συναλλαγές όμως να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, επιβεβαιώνοντας ότι η αγορά βρίσκεται σε φάση αναμονής για τον επόμενο καταλύτη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,46% στις 1.440,73 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,56% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.501,14 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,62% στις 1.253,07 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – Eν αναμονή των κεντρικών τραπεζών

Αναμονή και επιλεκτικότητα

Χρειάστηκαν 11 λεπτά συνεδρίασης για να ξεπεράσει ο τζίρος το 1 εκατ. ευρώ σήμερα, με τα τεμάχια που διακινούνται στην αγορά να είναι ελάχιστα. Η ιδιότυπη ισορροπία μεταξύ των πωλητών που επιθυμούν υψηλότερες τιμές και των αγοραστών που θέλουν μια διόρθωση για να τοποθετήσουν τις εντολές τους συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, αναμένοντας εκείνον τον καταλύτη που θα λύση αυτή τη «σιωπή των συναλλαγών».

Στη μεγαλύτερη εικόνα μάλιστα, η αγορά οδεύει προς τον όγδοο μήνα παλίνδρομης κίνησης εντός 50-70 μονάδων, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα για ανανέωση του ενδιαφέροντος προκειμένου να κινητοποιηθούν νέα κεφάλαια. Ακόμη και η βουτιά της 5ης Αυγούστου αναπληρώθηκε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ ειδικά σε επιλεγμένους τίτλους ακόμη και μέσα σε μερικά 24ωρα.

Έτσι, τεχνικά, μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δεν έχει αλλάξει κάτι στην εικόνα του ΧΑ. Βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με την Hellas Fin, η δυνατότητα παραμονής του δείκτη σε τιμές υψηλότερες των 1.420 μονάδων, θα συντηρεί την ανοδική του δυναμική με στόχο την επαναπροσέγγιση του πρόσφατου ανώτερου στις 1.500 μονάδες, παρά την ύπαρξη σημαντικών ενδιάμεσων βραχυπρόθεσμων αντιστάσεων (1.455, 1.465). Διαφορετικά θα επανελεγχθούν οι πρόσφατες αντοχές στήριξης της περιοχής των 1.380 – 1.360 μονάδων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλο τώρα, το +1,50% της Coca Cola δίνει στηρίξεις στον γενικό δείκτη, όπως και το θετικό πρόσημο σε Λάμδα, Jumbo, Βιοχάλκο, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Metlen, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΑΑ και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Aegean, ΕΛΧΑ και ΟΤΕ, χωρίς όμως καμία να δέχεται μεγάλες πιέσεις, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Cenergy, Autohellas, Σαράντης και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών