Σε αρνητικά εδάφη διολισθαίνει αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει από το στενό εύρος της διακύμανσης των τελευταίων ημερών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Coca Cola να υψώσει αναχώματα πέριξ των 1.430 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,13% στις 1.432,33 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.477,32 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,48% στις 1.239,35 μονάδες.

To μεγάλο comeback της Κίνας στις αγορές χρέους – Θα εκδώσει ομόλογα 3 δισ. ευρώ

Αποσύνθεση…

Το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να είναι σε περίοδο φθοράς και ήπιας μείωσης θέσεων, με τα ξένα κυρίως χαρτοφυλάκια να είναι απόντα. Η απουσία κατεύθυνσης, αλλά και ρυθμού, εντείνεται καθώς οι συναλλαγές βαίνουν μειούμενες, αποτυπώνοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στην αγορά.

Προφανώς και ένας από τους λόγους που η στάση αναμονής επεκτείνεται σε μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό είναι και οι εξελίξεις τον τραπεζικό κλάδο, με το placement της Εθνικής να έχει γίνει η αφορμή όχι μόνο για να μην αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο τα εγχώρια χαρτοφυλάκια, αλλά και για να μειώσουν το ήδη υπάρχον. Το αποτέλεσμα είναι ο τζίρος να παραμένει σε επίπεδα αποσύνθεσης, με τους εν δυνάμει αγοραστές και πωλητές να περιμένουν μία λύση – διάσπαση για να πάρουν αποφάσεις.

Τεχνικά, σε ωριαίο επίπεδο, τα δύο βασικά σημεία είναι οι 1.435 και οι 1.442 μονάδες. Η κατοχύρωση αυτών, μπορεί να μας φέρει στις 1.420 πτωτικά ή τις 1.462 μονάδες ανοδικά, θυμίζοντας ότι οι 1.450 είναι σε ημερήσιο κλείσιμο το πολύ βασικό επίπεδο της αγοράς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Aegean, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, με τις Eurobank, Alpha Bank, Motor Oil, Autohellas, Jumbo, ΔΕΗ, Τιτάν, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Μυτιληναίο να προσπαθούν να ελέγξουν τις απώλειες τους.

Από την άλλη, ισχυρή η στήριξη της Coca Cola, η οποία ενισχύεται κατά 1,80%, με τις Σαράντης, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΔΑΑ και Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών