Με απώλειες έκλεισε και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει στη μέγγενη των περιορισμένων συναλλαγών και των επιλεκτικών κινήσεων, με τις άμυνες σήμερα από την Coca Cola να μην επαρκούν για να μην απομακρυνθεί και πάλι ο γενικός δείκτης από τις 1.450 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,56% στις 1.426,10 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.426,07 μονάδων (-0,56%) και 1.441,27 μονάδων (0%). Ο τζίρος ανήλθε στα 91,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3,8 εκατ. τεμάχια αξίας 20,5 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,74% στις 3.455,85 μονάδες, ενώ στο -0,39% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 2.304,91 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,06% στις 1.232,14 μονάδες.

Trading φθοράς στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μία ακόμη συνεδρίαση χαμηλών συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά και απουσίας κατεύθυνσης και ρυθμού. Προφανώς και ένας από τους λόγους που η στάση αναμονής επεκτείνεται σε μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό είναι και οι εξελίξεις τον τραπεζικό κλάδο, με το placement της Εθνικής να έχει γίνει η αφορμή όχι μόνο για να μην αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο τα εγχώρια χαρτοφυλάκια, αλλά και για να μειώσουν το ήδη υπάρχον.

Το αποτέλεσμα είναι ο τζίρος να παραμένει σε επίπεδα αποσύνθεσης, με τους εν δυνάμει αγοραστές και πωλητές να περιμένουν μία λύση – διάσπαση για να πάρουν αποφάσεις.

Στη μεγαλύτερη εικόνα μάλιστα, η αγορά οδεύει προς τον όγδοο μήνα παλίνδρομης κίνησης εντός 50-70 μονάδων, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα για ανανέωση του ενδιαφέροντος προκειμένου να κινητοποιηθούν νέα κεφάλαια. Ακόμη και η βουτιά της 5ης Αυγούστου αναπληρώθηκε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ ειδικά σε επιλεγμένους τίτλους ακόμη και μέσα σε μερικά 24ωρα.

Σύμφωνα με την Hellas Fin, η δυνατότητα παραμονής του δείκτη σε τιμές υψηλότερες των 1.420 μονάδων, θα συντηρεί την ανοδική του δυναμική με στόχο την επαναπροσέγγιση του πρόσφατου ανώτερου στις 1.500 μονάδες

Τεχνικά, σε ωριαίο επίπεδο, τα δύο βασικά σημεία είναι οι 1.435 και οι 1.442 μονάδες. Η κατοχύρωση αυτών, μπορεί να μας φέρει στις 1.420 πτωτικά ή τις 1.462 μονάδες ανοδικά, θυμίζοντας ότι οι 1.450 είναι σε ημερήσιο κλείσιμο το πολύ βασικό επίπεδο της αγοράς.

Την ίδια ώρα, μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα δεν έχει αλλάξει κάτι στην εικόνα του ΧΑ.

Βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με την Hellas Fin, η δυνατότητα παραμονής του δείκτη σε τιμές υψηλότερες των 1.420 μονάδων, θα συντηρεί την ανοδική του δυναμική με στόχο την επαναπροσέγγιση του πρόσφατου ανώτερου στις 1.500 μονάδες, παρά την ύπαρξη σημαντικών ενδιάμεσων βραχυπρόθεσμων αντιστάσεων (1.455, 1.465). Διαφορετικά θα επανελεγχθούν οι πρόσφατες αντοχές στήριξης της περιοχής των 1.380 – 1.360 μονάδων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Aegean, Πειραιώς και Ελλάκτωρ σημείωσαν απώλειες που ξεπέρασαν το 2%, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΟΤΕ, Eurobank, Jumbo, Alpha Bank, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και ΔΕΗ.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, ΔΑΑ, Τιτάν, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Βιοχάλκο, Autohellas, Cenergy και Τέρνα Ενεργειακή, με την ΕΥΔΑΠ να κλείνει αμετάβλητη. Μικρά κέρδη για Εθνική, ΕΛΧΑ και Λάμδα, ενώ η Coca Cola έκλεισε στο +2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών