Η εκπτωτική αλυσίδα Aldi στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε άλμα στα ετήσια κέρδη λόγω των πωλήσεων ρεκόρ, την ίδια στιγμή που επαναλάμβανε επανέλαβε ότι θα ανοίξει περισσότερα καταστήματα.

Η αλυσίδα, η οποία έχει λίγο περισσότερα από 1.000 καταστήματα στη χώρα, είπε ότι τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν στα £536,7 εκατ. το 2023 από £152,6 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σχεδόν 16% στα £17,9 δισεκατομμύρια από £15,5 δισεκατομμύρια, η ισχυρότερη περίοδος ανάπτυξης πωλήσεων ποτέ, είπε η εταιρεία, καθώς οι αγοραστές συνέχισαν να δίνουν προτεραιότητα στην αξία παρά την πτώση του πληθωρισμού, ανέφεραν οι Financial Times.

Aldi: Μπορούν να κατακτήσουν τις ΗΠΑ;

Η αλυσίδα, της οποίας η ανάπτυξη επιβραδύνεται σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία για το μερίδιο αγοράς, δήλωσε ότι θα ανοίξει 23 νέες τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από το τέλος του έτους.

Νέα καταστήματα και ανακαινίσεις

Η Aldi αποκάλυψε τα σχέδιά της να δαπανήσει £800 εκατομμύρια  για να ενισχύσει την επέκτασή της σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο στη μεγαλύτερη ετήσια επένδυσή της.

Το εκπτωτικό σούπερ μάρκετ δήλωσε ότι εκτός από τα 23 νέα καταστήματα, μέχρι το τέλος του έτους θα ανακαινίσει άλλα 100 καταστήματα ως μέρος των επενδυτικών σχεδίων ρεκόρ.

Η Aldi – το τέταρτο μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της Βρετανίας με πάνω από 1.020 καταστήματα και περισσότερους από 45.000 υπαλλήλους, ανακοίνωσε δήλωσε ότι θα δαπανήσει επίσης 1,4 δισεκατομμύρια λίρες για την επέκταση σε διάστημα δύο ετών καθώς εργάζεται προς ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για 1.500 τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το τέστ των Χριστουγέννων

Ο Γκάιλς Χέρλι, διευθύνων σύμβουλος της Aldi UK and Ireland, δήλωσε στον Independent: «Για κάθε £1 κέρδους που δημιουργήθηκε πέρυσι, επενδύουμε £2  φέτος – ανοίγοντας περισσότερα καταστήματα και χτίζοντας την υποδομή εφοδιασμού για να φέρουμε οικονομικά προσιτά παντοπωλεία υψηλής ποιότητας σε εκατομμύρια περισσότερες οικογένειες σε όλο το μήκος και πλάτος της Βρετανίας».

Και πρόσθεσε: «Καθώς οδεύουμε προς την περίοδο αγορών των Χριστουγέννων, είμαστε έτοιμοι να λανσάρουμε τη μεγαλύτερη και καλύτερη εποχική γκάμα όλων των εποχών, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων προϊόντων premium σειράς σε ασυναγώνιστες τιμές για τους πελάτες μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Σάντσεθ: Λύση μέσω διαλόγου για το ζήτημα των δασμών μεταξυ ΕΕ και Κίνας
Διεθνή |

Λύση μέσω διαλογου για το ζήτημα των εμπορικών δασμών ΕΕ-Κινας , προτείνει ο Ισπανός πρωθυπουργός

Κατά τη συνάντησή του με τον Ισπανό πρωθυπουργό ο Kινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε ότι «ελπίζει πως η Ισπανία θα συνεχίσει να παρέχει εμπορικό περιβάλλον απαλλαγμένο από διακρίσεις σε βάρος κινεζικών εταιρειών»

Κεντρική Τράπεζα Αυστραλίας: Οι μεταρρυθμίσεις στις καλένδες λόγω πολιτικών διαφωνιών
Διεθνή |

Στις καλένδες οι μεταρρυθμίσεις της κεντρικής τράπεζας την Αυστραλίας λόγω πολιτικών διαφωνιών

Οι εδώ και καιρό καθυστερημένες μεταρρυθμίσεις στην Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) μπορεί να μην εφαρμοστούν  μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης των Εθνικών Φιλελευθέρων να αντιταχθεί σε αυτές στο κοινοβούλιο, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Τζιμ Τσάλμερς. Ο Τσάλμερς μιλώντας στους δημοσιογράφους είεπ ότι είχε συμφωνήσει σε έξι αλλαγές που ζήτησε ο σκιώδης υπουργός […]