Αύξηση της τάξης του 8,7% σε ετήσια βάση κατέγραψαν οι εξαγωγές της σε όρους δολαρίου ΗΠΑ τον Αύγουστο, σύμφωνα με την τελωνειακή υπηρεσία της χώρας.

Οι εξαγωγικές επιδόσεις της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις καθώς η δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπε αύξηση της τάξης του 6,5%.

Πληθωρισμός Κίνα: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων η αύξηση

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,5%, ποσοστό μικρότερο από την αναμενόμενη αύξηση 2%  σε όρους δολαρίων ΗΠΑ. Τον Ιούλιο, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο 7,2%.

Η γεωγραφική κατανομή

Οι εξαγωγές της Κίνας προς τους κυριότερους εμπορικούς της εταίρους – τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας – αυξήθηκαν όλες τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Οι εξαγωγές προς στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 13%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC .

Οι εισαγωγές της Κίνας από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 12% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ οι εισαγωγές από την ΕΕ μειώθηκαν, σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων. Οι εισαγωγές από την ASEAN αυξήθηκαν κατά 5%.

Οι εισαγωγές της Κίνας από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 1%, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 10%, έδειξε η ανάλυση δεδομένων.

Οι εξαγωγές της Κίνας ήταν ένα φωτεινό σημείο σε μια οικονομία που αγωνίζεται να τονώσει την εγχώρια ζήτηση.

Ο δομικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, ο οποίος αφαιρεί τις πιο ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έδειξαν τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα. Ο ρυθμός του πληθωρισμού είναι ο πιο αργός  από τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με την Wind Information.

Η αυξανόμενη εξάρτηση της Κίνας από τις εξαγωγές σημειώθηκαν σε μια περίοδο που αυξάνονται οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγώντας σε πρόσθετους δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και άλλα προϊόντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Σάντσεθ: Λύση μέσω διαλόγου για το ζήτημα των δασμών μεταξυ ΕΕ και Κίνας
Διεθνή |

Λύση μέσω διαλογου για το ζήτημα των εμπορικών δασμών ΕΕ-Κινας , προτείνει ο Ισπανός πρωθυπουργός

Κατά τη συνάντησή του με τον Ισπανό πρωθυπουργό ο Kινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε ότι «ελπίζει πως η Ισπανία θα συνεχίσει να παρέχει εμπορικό περιβάλλον απαλλαγμένο από διακρίσεις σε βάρος κινεζικών εταιρειών»

Κεντρική Τράπεζα Αυστραλίας: Οι μεταρρυθμίσεις στις καλένδες λόγω πολιτικών διαφωνιών
Διεθνή |

Στις καλένδες οι μεταρρυθμίσεις της κεντρικής τράπεζας την Αυστραλίας λόγω πολιτικών διαφωνιών

Οι εδώ και καιρό καθυστερημένες μεταρρυθμίσεις στην Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) μπορεί να μην εφαρμοστούν  μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης των Εθνικών Φιλελευθέρων να αντιταχθεί σε αυτές στο κοινοβούλιο, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Τζιμ Τσάλμερς. Ο Τσάλμερς μιλώντας στους δημοσιογράφους είεπ ότι είχε συμφωνήσει σε έξι αλλαγές που ζήτησε ο σκιώδης υπουργός […]