![Kίνα: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι εξαγωγές τον Αύγουστο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/unnamed-41.jpg)
Αύξηση της τάξης του 8,7% σε ετήσια βάση κατέγραψαν οι εξαγωγές της σε όρους δολαρίου ΗΠΑ τον Αύγουστο, σύμφωνα με την τελωνειακή υπηρεσία της χώρας.
Οι εξαγωγικές επιδόσεις της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις καθώς η δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπε αύξηση της τάξης του 6,5%.
Πληθωρισμός Κίνα: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων η αύξηση
Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,5%, ποσοστό μικρότερο από την αναμενόμενη αύξηση 2% σε όρους δολαρίων ΗΠΑ. Τον Ιούλιο, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο 7,2%.
Η γεωγραφική κατανομή
Οι εξαγωγές της Κίνας προς τους κυριότερους εμπορικούς της εταίρους – τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας – αυξήθηκαν όλες τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Οι εξαγωγές προς στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 13%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC .
Οι εισαγωγές της Κίνας από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 12% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ οι εισαγωγές από την ΕΕ μειώθηκαν, σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων. Οι εισαγωγές από την ASEAN αυξήθηκαν κατά 5%.
Οι εισαγωγές της Κίνας από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 1%, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 10%, έδειξε η ανάλυση δεδομένων.
Οι εξαγωγές της Κίνας ήταν ένα φωτεινό σημείο σε μια οικονομία που αγωνίζεται να τονώσει την εγχώρια ζήτηση.
Ο δομικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, ο οποίος αφαιρεί τις πιο ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έδειξαν τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα. Ο ρυθμός του πληθωρισμού είναι ο πιο αργός από τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με την Wind Information.
Η αυξανόμενη εξάρτηση της Κίνας από τις εξαγωγές σημειώθηκαν σε μια περίοδο που αυξάνονται οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγώντας σε πρόσθετους δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και άλλα προϊόντα.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Marks & Spencer: Δεν είμαστε κουμπαράς – Σταματήστε την αύξηση των φόρων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Marks-and-Spencer-600x422.jpg)
Marks & Spencer: Δεν είμαστε κουμπαράς – Σταματήστε την αύξηση των φόρων
Το αφεντικό της Marks & Spencer αντιτίθεται στην πρόθεση του βρετανικού υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει σειρά νέων φόρων
![Αμερικανικά Ομόλογα: Ποιοι κατέχουν και πόσα – Τι ψάχνει ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_trump_agores-1024x600-1-600x300.png)
Ποιοι κατέχουν το αμερικανικό χρέος και τι ψάχνει ο Τραμπ στα ομόλογα
To αμερικανικό χρέος ξεπερνά τα 36 τρισ. δολάρια
![Ισπανία: Πώς έφτασε να είναι το «καμάρι» της οικονομίας της Ευρώπης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/spain-flag-600x400.jpg)
Πώς η Ισπανία έφτασε να είναι το «καμάρι» της οικονομίας της Ευρώπης
Η Ισπανία ως χώρα προσέλκυσης επενδύσεων σε τουρισμό και νέες τεχνολογίες
![Τραμπ 2.0: Γιατί αναθεωρούν οι οικονομολόγοι – Καμπανάκι για την ανάπτυξη το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trump3-scaled-1-600x396.jpg)
Ο fast and furious ρυθμός του Trump 2.0 - Τι προβληματίζει τους οικονομολόγους
Η προτίμηση των εμπορικών πολέμων και των απελάσεων έναντι των φορολογικών ελαφρύνσεων δημιουργεί κινδύνους για την οικονομία το 2025.
![Συνάλλαγμα: Παίρνουν «ζωή» και πάλι τα desk της αγοράς – Τι φέρνει ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/11/trader-wall-768x512-1-600x400.jpg)
Παίρνουν «ζωή» και πάλι τα desk της αγοράς συναλλάγματος – Τι φέρνει ο Τραμπ
Μετά από πολλά χρόνια «ηρεμίας», οι traders στην αγορά συναλλάγματος βιώνουν κι αυτοί με τη σειρά τους την αδρεναλίνη των γρήγορων κινήσεων
![Ζιμπάμπουε: Πάνω από 3.000 δολάρια η τιμή των χρυσών νομισμάτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/mosi-oa-tunya-gold-coin.jpg)
Πάνω από 3.000 δολάρια η τιμή των χρυσών νομισμάτων της Ζιμπάμπουε
Τα νομίσματα έχουν γίνει ανάρπαστα από θεσμικούς επενδυτές και απλούς πολίτες
![AP Funds: Απομείωσαν πλήρως το σύνολο της επένδυσης στην χρεοκοπημένη Northvolt](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/Northvolt-600x343.jpeg)
AP Funds: Απομείωσαν πλήρως το σύνολο της επένδυσης στην χρεοκοπημένη Northvolt
Τα AP Funds είχαν επενδύσει 5,8 δισ. σουηδικές κορώνες (531 εκατ. δολάρια) σε μετοχές και μετατρέψιμο χρέος της Northvolt
![Βραζιλία: Διαψεύδονται οι φήμες για επιβολή φόρου στις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/HADDAH-FERNANDO-22_BRZ.jpg)
Διαψεύδεται ότι η Βραζιλία θα επιβάλει φόρους στις αμερικανικές Big Tech
Η Βραζιλία είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές εισαγωγών χάλυβα από τις ΗΠΑ, καθώς και κορυφαία αγορά για πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας
![Capital Economics: Ο κόσμος κρέμεται από τις ιδιοτροπίες ενός ανθρώπου… του Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/2025-02-09T093133Z_1921782028_RC2WQCA1BVCO_RTRMADP_5_RUSSIA-USA-TRUMP-PUTIN-600x400.jpg)
Capital Economics: Ο κόσμος κρέμεται από τις ιδιοτροπίες ενός ανθρώπου… του Τραμπ
Σύμφωνα με την Capital Economics, ο λιγότερο από ένας μήνας της νέας κυβέρνησης Τραμπ και ο κόσμος ήδη αισθάνεται ότι έχουν γραφτεί αρκετά για το εμπόριο, τους δασμούς και τις εξωτερικές σχέσεις των ΗΠΑ
![Ινδία: Ρεκόρ εξαγωγών αμυντικού υλικού](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_india_defence2-600x352.png)
Ρεκόρ εξαγωγών αμυντικού υλικού απο την Ινδία
Οι εξαγωγές αμυντικών εξοπλισμών της Ινδιας θα ξεπεράσουν το ρεκόρ των 210 δισεκατομμυρίων ρουπιών (2,4 δισ. δολάρια) για πρώτη φορά