Πόσο θα σας κοστίσει σήμερα ένα καλό κοστούμι; Πολύ περισσότερα από ό, τι πριν από πέντε χρόνια, λένε όσοι γνωρίζουν, σύμφωνα με την WSJ.

Gucci: Στα «καλάθια» των προσφορών τα ρούχα – Τι συμβαίνει με την «αυτοκρατορία» των Pinaults

Ο Hayes Preston, ένας 52χρονος που εργάζεται για το Υπουργείο Άμυνας στην Ουάσινγκτον, DC, βρίσκει όλο και πιο δύσκολο να αγοράσει ένα κοστούμι για περίπου 1.500 δολάρια – η λεπτή ισορροπία μεταξύ ποιότητας και σχετικά προσιτής τιμής.

«Υπήρχαν περισσότερες επιλογές σε αυτό το εύρος, ειδικά τα προϊόντα made in America, αλλά αυτό φαίνεται να εξαφανίζεται», δήλωσε ο Hayes, ο οποίος φοράει τακτικά τέτοια κοστούμια για συναντήσεις και, περιστασιακά, όταν τρώει έξω ή κατευθύνεται προς το θέατρο. Διαπιστώνει ότι πολλά κοστίζουν τώρα πάνω από 2.000 δολάρια.

Ο Mark Cho, συνιδρυτής της premium μάρκας ραπτικής The Armoury, λέει ότι οι τιμές των κοστουμιών έχουν εκτοξευθεί, από τα off-the-rack starter στυλ μέχρι τις κατά παραγγελία δημιουργίες τόσο ωραίες που θα έκαναν τον Beau Brummell να κοκκινίσει.

Στο εμπορικό σήμα του Cho, το οποίο διαχειρίζεται καταστήματα στη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ, οι τιμές των κοστουμιών έχουν αυξηθεί περίπου 20% από τις ημέρες πριν από την πανδημία. Η Suitsupply, μια πιο προσιτή ολλανδική μάρκα με καταστήματα σε όλες τις ΗΠΑ, έχει αυξήσει τις τιμές της κατά περίπου 15% τα τελευταία πέντε χρόνια, λέει ο ιδρυτής Fokke de Jong. Τόσο ο Cho όσο και ο de Jong κατηγόρησαν το αυξανόμενο κόστος των υλικών, μεταξύ άλλων παραγόντων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή