Μείωση της τάξης του 10%  ενδέχεται να σημειώσουν τα έσοδα από συναλλαγές της Goldman Sachs το τρίτο τρίμηνο λόγω των υποτονικών συνθηκών τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ντέιβιντ Σόλομον.

Δεδομένου «ένα πιο απαιτητικό μακροοικονομικό περιβάλλον, ιδιαίτερα τον μήνα Αύγουστο, αυτός ο τομέας παρουσιάζει τάση πτώσης κοντά στο 10%,» είπε μιλώντας  στους επενδυτές σε οικονομικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη.

Ντέιβιντ Σόλομον (Goldman Sachs): Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι φούσκα

Η διολίσθηση θα συγκριθεί με το τρίτο τρίμηνο του 2023 που ήταν πολύ ισχυρό, όταν τα έσοδα από τις μετοχές αυξήθηκαν κατά 8%.

Τα κέρδη του κολοσσού της Wall Street υπερδιπλασιάστηκαν το δεύτερο τρίμηνο καθώς ανέκαμψαν οι συναλλαγές, με την αναδοχή χρέους και τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος να σημειώνουν ιδιαίτερα καλή απόδοση.

Η επενδυτική τραπεζική συνεχίζει να βελτιώνεται, παρόλο που η δραστηριότητα από χρηματοοικονομικούς χορηγούς δεν έχει ανακάμψει όσο αναμενόταν, δήλωσε ο Solomon, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συμφωνίες με ιδιωτικά κεφάλαια θα ανακάμψουν στο τέλος του τρέχοντος έτους και το 2025.

Το τέλος της συνεργασίας με την  General Motors

Η Goldman Sachs συνεχίζει να περιορίζει την εστίασή της στην καταναλωτική επιχείρηση, είπε ο Σόλομον. Ανέφερε την πώληση δανείων της Goldman σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τα σχέδιά της για έξοδο από τη συνεργασία πιστωτικών καρτών με τη General Motors ως παραδείγματα αποχώρησης της τράπεζας από τις λιανικές επιχειρήσεις, μια προσπάθεια που ξεκίνησε στα τέλη του 2022.

«Ο συνδυασμός αυτών των πραγμάτων αυτό το τρίμηνο πιθανότατα θα έχει αντίκτυπο περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων προ φόρων, που θα εμφανιστεί σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα» σχολίασε.

Η General Motors βρίσκεται σε συνομιλίες με την Barclays για μια συμφωνία συνεργασίας με πιστωτικές κάρτες που θα αντικαταστήσει την Goldman, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Σάντσεθ: Λύση μέσω διαλόγου για το ζήτημα των δασμών μεταξυ ΕΕ και Κίνας
Διεθνή |

Λύση μέσω διαλογου για το ζήτημα των εμπορικών δασμών ΕΕ-Κινας , προτείνει ο Ισπανός πρωθυπουργός

Κατά τη συνάντησή του με τον Ισπανό πρωθυπουργό ο Kινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε ότι «ελπίζει πως η Ισπανία θα συνεχίσει να παρέχει εμπορικό περιβάλλον απαλλαγμένο από διακρίσεις σε βάρος κινεζικών εταιρειών»

Κεντρική Τράπεζα Αυστραλίας: Οι μεταρρυθμίσεις στις καλένδες λόγω πολιτικών διαφωνιών
Διεθνή |

Στις καλένδες οι μεταρρυθμίσεις της κεντρικής τράπεζας την Αυστραλίας λόγω πολιτικών διαφωνιών

Οι εδώ και καιρό καθυστερημένες μεταρρυθμίσεις στην Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) μπορεί να μην εφαρμοστούν  μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης των Εθνικών Φιλελευθέρων να αντιταχθεί σε αυτές στο κοινοβούλιο, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Τζιμ Τσάλμερς. Ο Τσάλμερς μιλώντας στους δημοσιογράφους είεπ ότι είχε συμφωνήσει σε έξι αλλαγές που ζήτησε ο σκιώδης υπουργός […]