Στην ανάκληση παρασκευάσματος κρέατος (σουτζουκάκι) από την αγορά προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ε.Φ.Ε.Τ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, μετά από ελέγχους στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων» πήρε δείγματα από το παρασκεύασμα κρέατος με την εμπορική ονομασία «ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ», ημερομηνία παραγωγής 03-09-2024 και ημερομηνία λήξης 13-09-2024 που παράγεται από την εταιρεία ΥΙΟΙ ΓΟΥΓΟΥΣΗ Ο.Β.Ε.Ε. στο 12ο χλμ. Ε.Ο. Καστοριάς-Κορησού.

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κοινωνία
Βόλος: Η πρόταση του Αχιλλέα Μπέου για τα έργα στους κοινόχρηστους χώρους
Επικαιρότητα |

Η πρωτοβουλία του Αχιλλέα Μπέου για έργα σε κοινόχρηστους χώρους στο Βόλο

Ο δήμαρχος Βόλου πρότεινε στους εργολάβους που ανέλαβαν τα έργα αποκατάστασης από τη θεοµηνία «Daniel» να προχωρήσουν σε έργα αποκατάστασης κοινόχρηστων χώρων χωρίς επιπλέον αµοιβή