Τον οδικό χάρτη για το έκτακτο συνέδριο και την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου-ας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σφραγίζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο χωρίς να είναι παρών ο Στέφανος Κασσελάκης. Αποφάσισε τη διεξαγωγή Συνεδρίου 1 με 3 Νοεμβρίου και εκλογές στις 24 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος την 1η Δεκεμβρίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Την απόφαση θα κληθεί να εγκρίνει η Κεντρική Επιτροπή σε περίπου 10 μέρες. Την ίδια ώρα ο ένας μετά τον άλλον οι έως πρότινος συνεργάτες του προέδρου παραιτούνται. Σήμερα ήταν η μέρα της εκπροσώπου Τύπου Βούλας Κεχαγιά και του αναπληρωτού εκπροσώπου, Δημήτρη Βέττα.

Θα είναι ξανά υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης;

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που βουλευτές οι οποίοι στήριζαν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο κ. Κασσελάκης πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου. Υπερ του τάχθηκε η κ. Κασιμάτη, βουλευτίνα Πειραιά, την ώρα που ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς δήλωνε ότι θα αποχωρήσει από το κόμμα στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ο Παύλος Πολάκης.

Η συνεδρίαση της ΠΓ  στην Κουμουνδούρου βρίσκεται σε εξέλιξη με το in να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

Η Πολιτική Γραμματεία καλείται παράλληλα να οργανώσει την παρουσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, όπου θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Νίκο Παππά. Σημειώνεται ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα έχει παρουσία στη Θεσσαλονίκη με αυτή τη συνθήκη, καθώς πέρυσι εκπροσωπήθηκε από τον Σωκράτη Φάμελλο.

Εκλογές το αργότερο έως το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου η πρόταση Πολάκη

Την  πραγματοποίηση εκλογών το αργότερο έως το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου (02-03/11) πρότεινε ο Παύλος Πολάκης, με δηλώσεις του στο περιθώριο της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο βουλευτής Χανιών αναφέρθηκε και στον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι μπορεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Τόνισε, ωστόσο, ότι ακούγονται σενάρια ότι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτεται τη δημιουργία νέου κόμματος.

«Πρέπει να επουλωθεί η κατάσταση μας. Φυσικά και μπορεί να είναι (σ.σ. ο Κασσελακης) υποψήφιος. Εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει να δει δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα. Να δεσμευτούν όλοι για ενότητα. Νομίζω ότι πρέπει να είναι το πρώτο ΣΚ του Νοεμβρίου (σ.σ. για εκλογές). Δεν μπορεί να πάει παραπέρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόλος: Η πρόταση του Αχιλλέα Μπέου για τα έργα στους κοινόχρηστους χώρους
Επικαιρότητα |

Η πρωτοβουλία του Αχιλλέα Μπέου για έργα σε κοινόχρηστους χώρους στο Βόλο

Ο δήμαρχος Βόλου πρότεινε στους εργολάβους που ανέλαβαν τα έργα αποκατάστασης από τη θεοµηνία «Daniel» να προχωρήσουν σε έργα αποκατάστασης κοινόχρηστων χώρων χωρίς επιπλέον αµοιβή