Αυξημένες πληρότητες καταγράφει και για τους φθινοπωρινούς μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο το Four Seasons Astir Palace στο Καβούρι, που στοχεύει στην επιμήκυνση της περιόδου και στην άνοδο των εσόδων από υπηρεσίες διαμονής σε σύγκριση με το 2023.

Κρουαζιέρα: Πάνω απο 100 εκατ. τα έσοδα από το τέλος κρουαζιέρας

Ο «Αστέρας», τη διαχείριση του οποίου ανέλαβε τον Μάρτιο του 2019 η Four Seasons καταγράφει σημαντικά αυξημένα έσοδα από τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας.

Η δυναμική του Four Seasons

Χαρακτηριστικό της δυναμικής που προσέδωσε στο συγκρότημα, η Four Seasons, είναι ότι τα έσοδα διαμονής από 30,812 εκατ. ευρώ το 2019 μια ομολογουμένως πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, υπερδιπλασιάστηκαν το 2023 στα 76,63 εκατ. ευρώ.

Ανάλογα θετική είναι η εικόνα και από τα έσοδα των επισιτιστικών τμημάτων καθώς από τα 15,965 εκατ. ευρώ το 2019, έφτασαν το 2023 στα 33,929 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει στον ΟΤ η διευθύνουσα σύμβουλος της «ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΞΕ», Πένυ Ζαγλαρίδου το 2024 θα είναι μία ακόμη πολύ ικανοποιητική χρονιά για την εταιρεία, η οποία φέτος δεν θα έχει έσοδα από πωλήσεις κάθετων ιδιοκτησιών καθώς η διάθεση των οικοπέδων ολοκληρώθηκε το 2023.

Αυξημένες πληρότητες

Ωστόσο τα έσοδα από τα ξενοδοχεία θα είναι αυξημένα καθώς όπως όπως επισημαίνει στον ot.gr η Έλια Κεντρωτά Director of Communications & Public Relations του Four Seasons Astir Palace Hotel, η φετινή σεζόν υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένη για το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, καταγράφηκε μια αύξηση στις πληρότητες, ιδιαίτερα κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο, οι οποίοι κινήθηκαν ανοδικά, υπερβαίνοντας τα ήδη πολύ υψηλά επίπεδα της περσινής επιτυχίας.

Η μέση πληρότητα

Η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο συνέβαλε αποφασιστικά στην αυξημένη ζήτηση. Συνολικά, η μέση πληρότητα κυμάνθηκε μεταξύ 80% και 90%, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή προτίμηση των επισκεπτών μας, σημειώνει η κα. Κεντρωτά.

Παράλληλα αυξημένες πληρότητες καταγράφουν τα δυο ξενοδοχεία στου συγκροτήματος και για τους φθινοπωρινούς μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο σε σύγκριση με πέρυσι τους ίδιους μήνες.

Οι προοπτικές για τους επόμενους μήνες είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για το εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα. Παρατηρούμε σημειώνει η κα. Κεντρωτά, αυξημένη ζήτηση για τη διαμονή στο ξενοδοχείο μας κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Αυτή η αύξηση μπορεί να αποδοθεί σε μια νέα τάση της αγοράς, που οφείλεται εν μέρει στην κλιματική αλλαγή, η οποία επιμηκύνει τη θερινή σεζόν στη Μεσόγειο.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα

Οι επισκέπτες δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον να επισκεφθούν την Αθήνα και την Αθηναϊκή Ριβιέρα κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, όταν ο καιρός παραμένει ευχάριστος και η εμπειρία είναι λιγότερο έντονη σε σύγκριση με το καλοκαίρι.

Το Four Seasons Astir Palace λειτουργεί πλέον όλο το χρόνο και το μόνο τμήμα που θα κλείσει για το χειμώνα είναι τα bungalows, καθώς αποτελούν έναν αμιγώς θερινό προορισμό, ιδανικό για τους ζεστούς μήνες του έτους.

Ωστόσο, όσο ο καιρός παραμένει ήπιος, σκοπεύουμε να επιμηκύνουμε τη λειτουργία τους, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαμβάνουν το καλοκαίρι για όσο το δυνατόν περισσότερο, τονίζει η κα. Κεντρωτά.

Η αμερικάνικη αγορά

Πάντως φέτος παρατηρήσαμε, συμπληρώνει η κα. Κεντρωτά, μια αλλαγή στη συμπεριφορά των επισκεπτών όσον αφορά τις κρατήσεις. Συγκεκριμένα, υπήρξε μια τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από αγορές που παραδοσιακά έκλειναν πολύ νωρίτερα, όπως η αμερικανική αγορά.

Αυτό δείχνει μια αλλαγή στις προτιμήσεις και τη συμπεριφορά των τουριστών, οι οποίοι φαίνεται να επηρεάζονται από τις παγκόσμιες τάσεις και την αβεβαιότητα που επικρατεί.

Όσον αφορά την επόμενη χρονιά οι προοπτικές είναι εξίσου θετικές. Ήδη, παρατηρείται μεγάλη ζήτηση για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, με τις κρατήσεις να δείχνουν ότι το ενδιαφέρον για τον Four Seasons παραμένει ισχυρό.

Η τάση για παράταση της τουριστικής περιόδου, σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των τουριστών που επιλέγουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για μια ακόμα πιο επιτυχημένη χρονιά.

Ο ανταγωνισμός

Η Four Seasons αντιμετωπίζει θετικά τον ανταγωνισμό που αρχίζει να αναπτύσσεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Η έλευση νέων πολυτελών μονάδων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ενισχύει τη συνολική εικόνα του προορισμού και συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Κάθε μονάδα προσφέρει κάτι μοναδικό, δημιουργώντας μια συμπληρωματική προσέγγιση παρά έναν στείρο ανταγωνισμό.

Η παρουσία του Four Seasons Astir Palace, με την εμβληματική του ιστορία και την αφοσίωσή του στην ποιότητα, θα συνεχίσει να παίζει κεντρικό ρόλο στην εδραίωση της περιοχής ως κορυφαίου πολυτελούς προορισμού, τονίζει η κα. Κεντρωτά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις