Το νέο χρηματοδοτικό της προϊόν «Attica Export» σε συνεργασία με τον ΣΕΒΕ και την Export Credit Greece παρουσιάζει η Attica Bank. Το προϊόν στοχεύει να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες ρευστότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές, με ευνοϊκούς όρους και fast track διαδικασίες αξιολόγησης, έγκρισης και εκταμίευσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η κάλυψη των αναγκών των εξαγωγικών επιχειρήσεων σε κεφάλαιο κίνησης μέσω της δυνατότητας προχρηματοδότησης για την προετοιμασία των παραγγελιών και της αποστολής των προϊόντων τους αποτελεί διαχρονική ανάγκη του κλάδου, η οποία πλέον ικανοποιείται από την Attica Bank.

Attica Bank – Παγκρήτια Τράπεζα: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εισαγωγή των νέων μετοχών

Σε ποιους απευθύνεται το νέο προϊόν της Attica Bank

Το «Attica Export» απευθύνεται σε επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των €2.500.000 και εξαγωγική δραστηριότητα άνω του 10% του κύκλου εργασιών κατά την προηγούμενη διετία, στις οποίες παρέχει κεφάλαιο κίνησης, ώστε να καλύψουν ανάγκες ρευστότητας για την προετοιμασία των προς εξαγωγή προϊόντων (αγορά πρώτων υλών, μισθοδοσία, λοιπές δαπάνες λειτουργικού κόστους).

Το ύψος της χρηματοδότησης φτάνει έως €1.000.000 με εξαιρετικά ανταγωνιστικό κυμαινόμενο επιτόκιο και ταχείες διαδικασίες έγκρισης. Το προϊόν προσφέρει προχρηματοδότηση έως 60% της παραγγελίας / σύμβασης για κάλυψη αναγκών ρευστότητας προετοιμασίας της κάθε παραγγελίας σε συνδυασμό με τηv προσκομιζόμενη εκχωρημένη ασφάλεια πιστώσεων. Υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω χρηματοδότησης έως και το 90% της αξίας του τιμολογίου με παράλληλη αποπληρωμή της προχρηματοδότησης που έχει χορηγηθεί.

Ο πέμπτος πυλώνας

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς και τις Γενικές Συνελεύσεις της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας, κατόπιν της απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης και της δημοσίευσής της στο ΓΕΜΗ, ολοκληρώθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση της Παγκρήτιας.

Στόχος της Attica Bank από κοινού με την Παγκρήτια Τράπεζα είναι να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό προσφέροντας μια πραγματική εναλλακτική στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με νέα προϊόντα και καλύτερη τιμολόγηση υπηρεσιών και προμηθειών, όπου οι πελάτες και οι ανάγκες τους είναι στο επίκεντρο της τραπεζικής εξυπηρέτησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις