«Είναι αλήθεια ότι αρρυθμίες συνεχίζουν να υπάρχουν. Πρέπει να βρούμε καλύτερο βηματισμό». Αυτό είπε ο Δημήτρης Κούβελας, βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ στην 88η ΔΕΘ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση εισπράττει πολύ καθαρά τα μηνύματα της κοινωνίας.

Ο ίδιος παραδέχθηκε χωρίς περιστροφές ότι έχει γίνει «κοιλιά» σε επιμέρους τομείς και πολιτικές και ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να επιταχύνει. «Ο πρωθυπουργός το ξεκαθάρισε και οφείλουμε να κινηθούμε σε αυτό το πνεύμα. Δεν συγχωρείται άλλη καθυστέρηση. Θα πρέπει όλα τα τρέξουν σε πολύ γρήγορους ρυθμούς», υπογράμμισε ο κ. Κούβελας.

Με αφορμή τις εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είπε μεταξύ άλλων: «Είναι κοινός τόπος πόσο σημαντική είναι η πολιτική σταθερότητα και η κυβερνητική σταθερότητα, όταν ζητούσαμε από τους πολίτες ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το μεταρρυθμιστικό έργο. Η κυβερνητική σταθερότητα είναι αναγκαία προϋπόθεση για να έχουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Για εμάς προβλήματα είναι αυτά της καθημερινότητας των πολιτών, της χώρας. Σε αυτά θέλουμε να δώσουμε λύσεις. Δεν θα μας κρίνει ο πολίτης στη βάση των εξελίξεων στα άλλα κόμματα. Αλλά με βάση την αποτελεσματικότητά μας να λύσουμε αυτά που έχουν ανάγκη».

Για τη ΔΕΘ

Αναφερόμενος στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι «τα νούμερα δείχνουν πως η φετινή ΔΕΘ θα έχει καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα και η παρουσία της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας σηματοδοτεί και τη νέα περίοδο καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Για τη Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα για την πόλη της Θεσσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή ο Σημήτρης Κούβελας υπογράμμισε ότι «στην πόλη εξελίσσεται ένα hub τεχνολογιών αιχμής με ζητούμενο η Θεσ/ νίκη να γίνει πρωτεύουσα τον brain gain. Νέα παιδιά να επιστρέψουν για καλά πληρωμένες εργασίες. Η συνέργεια μεταξύ των πανεπιστημίων να βρεθούν πιο κοντά στις επιχειρήσεις και να δούμε τα αποτελέσματα στην οικονομία και στην κοινωνία».

Το μετρό

Όσον αφορά το μετρό, σημείωσε πως «στις 30 Νοεμβρίου θα έχουμε τη χαρά να χρησιμοποιήσουμε το μετρό έχοντας πετύχει διπλό στόχο: και το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη με έναν από τους ωραιότερους σταθμούς στον κόσμο, τον σταθμό Βενιζέλου, και ταυτόχρονα να αναδείξπυμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Δίνοντας έμφαση στις καθυστερήσεις ετών που σημειώθηκαν μέχρι την ολοκλήρωη του μετρό, υπενθύμισε ότι πρώτη την ιδέα της δημιουργίας του έθεσε η δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης επί του πατέρα του Σωτήρη Κούβελα. Το ζητούμενο, είπε, συνοψίζεται στα λόγια του τότε δημάρχου: «κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος θα είναι δήμαρχος όταν θα ολοκληρωθεί το έργο. Εγώ δεν θα είμαι, αλλά θα το χαρούμε όλοι».

Σημείωσε ακόμη ότι «όταν ένα δημόσιο έργο που έχει αποφασιστεί αρχίσει να κατασκευάζεται αλλά ξεφύγει από το χρονοδιάγραμμα σημαίνει και επιβάρυνση για τα κρατικά ταμεία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδύασε ταχύτητα και προϋπολογισμούς που θα αντέξει η ελληνική οικονομία, αξιοποιώντας και όλα τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτοτικά εργαλεία».

Ο Fly Over

Για τον Fly Over παραδέχθηκε ότι τις δυσκολίες που προκαλεί η κατασκευή του έργου στην καθημερινότητα των πολιτών και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί κάθε τρόπος ώστε να διευκολυνεθί η κυκλοφορία. «Το έργο είναι αναγκαίο, η ταλαιπωρία είναι δεδομένη, η υπομονή απαραίτητη, και βέβαια να μη χαθεί ούτε μια μέρα από το χρονοδιάγραμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαλάκης

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ