Για το «μυστικό της επιτυχίας» που τον οδήγησαν για 7η συνεχόμενη φορά στη δημαρχία του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη μίλησε στο στούντιο του ΟΤ στην 88η ΔΕΘ ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Τρία επίπεδα δράσης

Όπως είπε για τον δήμο που εκτείνεται από την παραλία της Πυλαίας μέχρι το Πανόραμα, που είναι και η έδρα του δήμου και συνεχίζεται στον πρώην Δήμο Χορτιάτη, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης υπηρετεί «ένα μοντέλο από την πρώτη μέρα: προσπαθούμε σε 3 επίπεδα: η υπηρέτηση της καθημερινότητας, τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και την “κοινωνικής αγκαλιά”».

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής επιδιώκει να προσφέρει στους δημότες «σύγχρονες υπηρεσίες όχι ρουσφετολογικές», δίνει έμφαση στα έργα υποδομών που, όπως είπε, είναι πολλά και σημαντικά ιδιαίτερα μετά την ενοποίηση των δήμων και αποτελούν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα. Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι εντάσσεται η μαρίνα σκαφών στην παραλία της Πυιλαίας. «Ηδη έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ χωροθέτησης και είμαστε στην τελική φάση για να προχωρήσουμε σε δημόσιο διαγωνισμό», πρόσθεσε.

Σε ό, τι αφορά τα κονδύλια που έχει ανάγκη ο δήμος για να φέρει εις πέρας το έργο του, ο κ. Καϊτεζίδης σημείωσε ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια είναι τα πιο σίγουρα». «Από την αυτοδιοίκηση λείπουν τα χρήματα του παλιού ΠΔΕ. Είναι πολύ λιγότερα και επισφαλή», τόνισε.

Στο επίπεδο της κοινωνικής δράσης του δήμου, υπογράμμισε ότι «πλέον η προσφορά υπηρεσιών στις πιο ευαίσθητες ομάδες των συμπολιτών μας είναι πρωταγωνιστική. Οι υπηρεσίες των δήμων είναι σημαντικές, είναι ένα ανάχωμα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας».

Σε αυτό το πλαίσιο η Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη έχει εγκαταστήσει κέντρα στα οποία με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας οι δημότες -κυρίως μεγαλύτερων ηλικιών- έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται και τα δεδομένα να μεταβιβάζονται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου από όπου έρχονται πιστοποιημένες συστάσεις από γιατρούς.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου από το Σταύρος Νιάρχος στο στο Φίλυρο, το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί. «Θα είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Θα είναι τοπόσημο για την περιοχή μας και ανεκτίμηση προσφορά για τα παιδιά», τόνισε.

Τέλος, ο κ. Καϊτεζίδης είπε ότι προχωράει και το έργο του υπόγειου κέντρου στάθμευσης στο κέντρο του Πανοράματος με την ανάπλαση του χώρου πάνω από αυτό, ένα έργο το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ της νέας περιόδου.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαλάκης

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ