Και φέτος ο ΟΤ μεταφέρει τον «παλμό» της ΔΕΘ. Μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και μέσα από συνεντεύξεις και πληροφορίες εκμαιεύει ειδήσεις και αποκαλύπτει το παρασκήνιο των γεγονότων.

Ο ΟΤ δίνει το βήμα σε οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, παρεμβαίνει, ανοίγει φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, θέτει ερωτήματα και αναζητά λύσεις.

Η 88η ΔΕΘ πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη καμπή για την ελληνική και διεθνή οικονομία, εν μέσω πρωτόγνωρων γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων και προκλήσεων για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την πράσινη μετάβαση.

Δείτε live όλα όσα συμβαίνουν στο στούντιο του ΟΤ

18:08 Διάλειμμα

17:58 Το ΑΠΘ είναι από τα ιδρυτικά μέλη του CERN.

17:56 «Προσπαθήσαμε να βρούμε πως δημιουργήθηκε το σύμπαν από το Big Bang». «Ψάχνουμε να δούμε πώς επιταχύνθηκε το σύμπαν, τι είναι η “σκοτεινή ύλη”», τόνισε.

17:50 «Επιταχύνουμε τα σωματίδια και κάνουμε συγκρούσεις και μετά παίρνουμε χιλιάδες νέα σωματίδια»

Παρακολουθούμε ένα βίντεο για την ιστορία του CERN

17:45 Καλεσμένος μας είναι ο καθηγητής Φυσικής ΑΠΘ Ερευνητής CERN Δημήτρης Σαμψωνίδης

17:40 Επιστρέψαμε στο στούντιο ΟΤ

17:39 Διάλειμμα

17:31 Πρέπει να πάμε και στο hardware εκτός από το software. «Η Ευρώπη είναι πιο συντηρητική από τις ΗΠΑ στην καινοτομία»

17:28 Η Βιομηχανία και οι εταιρείες πρέπει να ρισκάρουν στην έρευνα, είπε ο κ. Υάκινθος. «Η Πολιτεία προσπαθεί να συνδέσει την έρευνα με την αγορά με χρηματοδοτήσεις».

17:27 Ο αντιπρύτανης σημείωσε ότι «οι μισθοί στο εξωτερικό για τους επιστήμονες μας είναι πολλαπλάσιοι»

17:26 Επιστρέψαμε….

Καλεσμένος στο στούντιο ο αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας ΑΠΘ, Κύρος Υάκινθος

17:15 Διάλειμμα

17:12 Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κράτος να ρυθμίσει την αγορά και να αντιμετωπίσει την αισχροκέρδεια».

17:07 Για την ακρίβεια και τον ΦΠΑ τόνισε ότι «στην Πολωνία μειώθηκε ο πληθωρισμός τρόφιμων 19% και στην Ισπανία 10%». Ο βουλευτής προτείνει να βάλουν τα σούπερ μάρκετ τιμή αγοράς από τον παραγωγό και τιμή πώλησης.

17:04 «Η Ελλάδα ακολουθεί το μοντέλο που την χρεοκόπησε, είπε ο κ. Κατρίνης και συνέχισε «σε λογιστικές αλχημείες βασίζονται τα πρωτογενή πλεονάσματα».

16:58 Ο κ. Κατρίνης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το ιδιωτικό χρέος παραμένει αρρυθμιστο και οι τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα.

16:56 «Η Ελλάδα οδεύει και σε διατροφική εξάρτηση αλλά ούτε γι’ αυτόν τομέα ενδιαφέρεται η ΝΔ».

OT FORUM – Κατρίνης: Βλέπω κλίμα επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ

16:53 «Το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να καρπωθεί τη φθορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» και είπε ότι «οι πολίτες δεν βλέπουν το ΠΑΣΟΚ που ξέρουν».

«Το ΠΑΣΟΚ έδωσε ευκαιρίες και δυνατότητες ως κυβέρνηση και αυτό επιζητά ο κόσμος».

16:52 «Η πλειοψηφία των πολιτών κουράστηκε από τον κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να δουν ποιος θα τον κερδίσει» ωστόσο ανέφερε ότι είναι μη αναστρέψιμη η φθορά του κ. Μητσοτάκη.

16:49 «Στις εσωκομματικές εκλογές θα έλθουν άνθρωποι που είχαν απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης.

«Όσοι θέλουν να ηγεθούν του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρη θέση για το μέλλον»

16:47 «Βλέπω ότι υπάρχει κλίμα επιστροφή προς το ΠΑΣΟΚ» τόνισε και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας».

16:45 Επιστρέψαμε στο στούντιο με καλεσμένο τον βουλευτή και υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη

16:31 Διάλειμμα

16:25: Οι πολίτες μας έστειλαν μηνύματα στις ευρωεκλογές, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης. «Ο ανασχηματισμός κρίθηκε αναγκαίος και θα δούμε πώς θα πάει ο βηματισμός μας».

16:20 Μιλώντας για την πολιτική σκηνή, ο κ. Κούβελας ανέφερε ότι πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα της πολιτικής μας στην τσέπη των πολιτών, ενώ παραδέχτηκε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν αρρυθμίες στην κυβέρνηση. «Δεν συγχωρείται άλλη καθυστέρηση στο κυβερνητικό έργο». Δίνουμε έμφαση στην Υγεία και θα βελτιωθούν τα πράγματα.

16:17 Είναι ώρα για δράση για να προχωρήσουμε σε ένα παραγωγικό μοντέλο, σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης. «Χωρίς συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών δεν θα πάμε μπροστά.

OT FORUM – Κούβελας: Πρέπει να τρέξουμε ταχύτερα τις μεταρρυθμίσεις

16:12 Για το Flyover σημείωσε ότι θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2027 όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Αν αφήναμε τα πράγματα στην τύχη του και δεν προχωρούσαμε στο Flyover ο περιφερειακός θα «φράκαρε», χρειάζεται υπομονή».

16:11 Από την πρώτη ημέρα η κυβέρνηση της ΝΔ έθεσε στόχο να ολοκληρωθούν ταχύτατα τα έργα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας.

16:07 Ο κ. Κούβελας υπογράμμισε ότι θα έχουμε το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη με τους πιο όμορφους σταθμούς.

16:05 Η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε hub Καινοτομίας και σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη θέλουμε να γίνει πρωτεύουσα του brain-gain.

16:03 Ο κ. Κούβελας εκτίμησε ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι η φετινή έκθεση είναι πολύ καλύτερη και πρόσθεσε ότι «ο αντικαγκελάριος επισκέφτηκες τον ΔΕΣΦΑ στη Θεσσαλονίκη».

16:01 Καλεσμένος μας ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας.

16:00 Καλησπέρα σας, από το στούντιο του ΟΤ στην 88η ΔΕΘ. Κορυφαίοι εκπρόσωποι της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας μιλάνε στο στούντιο του ΟΤ στην 88η ΔΕΘ και καταθέτουν της απόψεις τους γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα 88η ΔΕΘ