Το νέο και ενισχυμένο με τεχνητή νοημοσύνη  iPhone 16 παρουσίασε χθες η Apple για το οποίο υποσχέθηκε αναβαθμισεις , όπως η προσωπική βοηθός Siri, και βελτιώσεις εν καιρώ ..

«H επόμενη γενιά του iPhone έχει σχεδιαστεί από την αρχή για την νοημοσύνη της Apple. Σηματοδοτεί την αρχή μιας συναρπαστικής νέας εποχής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ κατά την παρουσίαση της συσκευής.

iPhone 16: Η Apple ανακοίνωσε το νέο μοντέλο

Οι μετοχές της Apple έκλεισαν ελάχιστα μεταβαλλόμενες για την ημέρα στα 220,91 δολάρια. Η εκδήλωση της Apple έγινε λίγες ώρες πριν η κινεζική Huawei λανσάρει ένα τρίπτυχο τηλέφωνο, υπογραμμίζοντας την ανταγωνιστική πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστής του iPhone.

Η Apple και οι εταιρείες τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να προσθέσουν AI σε προϊόντα και τα τηλέφωνα αναμένεται να είναι από τα πιο σημαντικά πεδία μάχης, σημειώνει το Reuters.

Η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια στοιχηματίζει επίσης ότι η λειτουργία AI θα ωθήσει τους καταναλωτές να αναβαθμίσουν εν μέσω της επιβράδυνσης των πωλήσεων iPhone.

Το Apple Intelligence, το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση του Siri καθώς και για την ενίσχυση χαρακτηριστικών όπως η κατανόηση και η αναγνώριση αντικειμένων που καταγράφονται από την κάμερα του τηλεφώνου, δήλωσαν στελέχη.

Μια δοκιμαστική έκδοση του Apple Intelligence θα είναι διαθέσιμη στην αμερικανική έκδοση της αγγλικής γλώσσας τον επόμενο μήνα. Θα είναι διαθέσιμη για άλλες εντοπισμένες εκδόσεις της αγγλικής γλώσσας τον Δεκέμβριο, ενώ εκδόσεις σε γλώσσες όπως τα κινέζικα, τα γαλλικά, τα ιαπωνικά και τα ισπανικά θα υπάρξουν το επόμενο έτος.

Τα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των βελτιώσεων στη Siri, θα κυκλοφορήσουν με την πάροδο του χρόνου, δήλωσε η Apple. Δεν είπε, ωστόσο, πότε θα προχωρήσει πέρα από τη δοκιμή.

Smartwatch

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Apple παρουσίασε μια έκδοση του έξυπνου ρολογιού της με μεγαλύτερη οθόνη και τη δυνατότητα ανίχνευσης της άπνοιας στον ύπνο. Και διαφήμισε το νέο λογισμικό που μπορεί να μετατρέψει τα AirPods σε ακουστικά βαρηκοΐας.

Το ντεμπούτο του iPhone αποτέλεσε το επίκεντρο της παρουσίασης, αν και η εταιρεία έκανε μόνο σχετικά μικρές αλλαγές στην εμφάνιση της συσκευής και στα χαρακτηριστικά του υλικού.

Τα iPhone 16 και 16 Plus θα είναι διαθέσιμα σε νέα χρώματα και θα αποκτήσουν ένα προσαρμόσιμο κουμπί Action που ήταν διαθέσιμο μόνο σε μοντέλα υψηλότερης κατηγορίας.

Υπάρχει επίσης ένα πιο ισχυρό τσιπ και ένα νέο κουμπί ελέγχου κάμερας που επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες και να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες της κάμερας.

Η υποδοχή

Η Apple μόλις παρουσίασε το νέο -και πολυαναμενόμενο, όπως κάθε νέο μοντέλο της – IPhone 16 αλλά η υποδοχή μπορεί να μην ήταν αυτη που θα ανέμενε η εταιρεία. Οι αντιδράσεις ήταν αναμικτες : Απο γλαφυρες αναφορές στις νέες δυνατότητες της συσκευής έως την «αδιαφορία» όπως η αναφορά του Business Insider:  Το νέο IPhone είναι κάπως βαρετό, αποφαίνεται..

Αρκετα μέσα ενημέρωσης και σελίδες τεχνολογιας σχεδόν δείχνουν να μην εντυπωσιάζονται απο το νέο κινητό της Apple ενώ ορισμένα  σχεδόν το απαξιώνουν όπως το Bloomberg που σημειώνει ότι απλώς ενσωματωνει «μέτριες αναβαθμίσεις λογισμικού».

Οι καταναλωτές

Το ντεμπούτο του iPhone είναι συνήθως η πιο σημαντική ανακοίνωση της Apple για το έτος. Η συσκευή αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ των ετήσιων εσόδων της εταιρείας και συμβάλλει στην τροφοδότηση πρόσθετων πωλήσεων με τη μορφή αξεσουάρ και υπηρεσιών. Σε κάθε περίποτωση η παρουσιαση έχει στοχο τους καταναλωτές, τους οποίους και θέλει να κινητοποησει…

Η Apple δεν πραγματοποιεί συνήθως την παρουσίαση του iPhone τη Δευτέρα, αλλά οι συνθήκες υποχρέωσαν την εταιρεία να αλλάξει συνήθειες καθώς διαφορετικά θα έπρεπε να αντιμετωπίσει μια περιπετειώδη Τρίτη:  Το προεδρικό debate αναμεσα στους δυο υποψηφίους των αμερικανικών εκλογών την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι υπάρχοντες χρήστες iPhone που έχουν τη συσκευή τους για 3-4 χρόνια σίγουρα θα δελεαστούν να αναβαθμίσουν, ακόμα κι αν κάποια πράγματα κυκλοφορήσουν αργότερα», δήλωσε η αναλύτρια της International Data Corp Nabila Popal.

Αρκετοί αναλυτές ανέφεραν πάντως ότι οι καθυστερήσεις στα χαρακτηριστικά θα κρατούσαν πολλούς πιθανούς αγοραστές στο περιθώριο αρχικά.

«Μπορεί να δείτε τους ανθρώπους να περιμένουν λίγο για να δουν πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα, πόσο καλά λειτουργούν και μετά θα αρχίσουν να το ερευνούν. Αλλά δεν νομίζω ότι θα δούμε την τρελή βιασύνη που έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο ιδρυτής της TECHnalysis Research, Bob O’Donnell.

Συγκριτικά, ο ιστότοπος της Huawei έδειξε τη Δευτέρα ότι είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 3 εκατομμύρια προπαραγγελίες για το τρίπτυχο τηλέφωνό της σε σχήμα Ζ πριν από την επίσημη αποκάλυψή της.

Αυτό υπογραμμίζει την ικανότητα της Huawei να ανταποκρίνεται στις κυρώσεις των ΗΠΑ και εδραιώνει τη θέση της έναντι της Apple στην Κίνα, όπου οι καταναλωτές λαχταρούν για περισσότερες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτές, σημειώνει το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία