Με μικρές απώλειες κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τον Nikkei της Ιαπωνίας να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι υποχωρεί η επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,49% και ολοκλήρωσε στις 35.619,77, κλείνοντας την όγδοη συνεχόμενη ημέρα απωλειών. Ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε κατά 1,8% και έκλεισε στις 2.530,67 μονάδες.

Επίσης, ο Kospi της Νότιας Κορέας διολίσθησε κατά 0,4% στις 2.513,37 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,46% στις 709,42 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε με πτώση 0,3% και έκλεισε στις 7.989,9 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 1,4% και ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έχασε 0,43%.

Οικονομικά στοιχεία

Στα οικονομικά στοιχεία, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι η ανεργία μειώθηκε στο 2,4% τον Αύγουστο, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1999, όταν ξεκίνησε η σειρά δεδομένων, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Κορέας.

Επίσης, η έρευνα του Reuters Tankan, μια μηνιαία δημοσκόπηση που παρακολουθεί το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιαπωνία, έδειξε ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στους μεγάλους κατασκευαστές υποχώρησε στο +4 τον Σεπτέμβριο, σε χαμηλό επτά μηνών, από +10 τον Αύγουστο. Το κλίμα για τους μη κατασκευαστές μειώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα σε +23, από +24.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Junko Nakagawa, δήλωσε επίσης ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια εάν η οικονομία και ο πληθωρισμός κινηθούν σύμφωνα με τις προβλέψεις.

«Όταν εξετάζουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω προσαρμογής του βαθμού νομισματικής χαλάρωσης, πρέπει να ανατρέξουμε στις εξελίξεις της αγοράς μετά την αλλαγή πολιτικής μας τον Ιούλιο και να αξιολογήσουμε προσεκτικά πώς οι αλλαγές της αγοράς επηρεάζουν την οικονομία και τις προοπτικές των τιμών μας», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές