Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αλλά και αποτιμούν τα τελευταία δεδομένα από την πορεία της βρετανικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,28%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11% στις 8.214 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,45% στις 18.348 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,40% στις 7.437 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Commerzbank σημειώνει άλμα 16%, καθώς ανακοινώθηκε ότι η Unicredit απέκτησε το 4,49% της τράπεζας από τη γερμανική κυβέρνηση, απέκτησε η Unicredit. Η συναλλαγή έγινε στα 13,20 ευρώ ανά μετοχή, με τη γερμανική κυβέρνηση να κερδίζει 702 εκατ. ευρώ από την πώληση.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων

Οι επενδυτές αναμένουν δύο βασικές ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα, με την έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή να αναμένεται την Τετάρτη, και εκείνη του δείκτη τιμών παραγωγού την Πέμπτη.

Τα στοιχεία έρχονται πριν από μια ευρέως αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στις 17-18 Σεπτεμβρίου, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμβλυνση των ανησυχιών για την αποδυνάμωση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Στα οικονομικά δεδομένα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) του Ηνωμένου Βασιλείου παρέμεινε στάσιμο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με μηνιαία εκτίμηση που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) της χώρας. Η μέτρηση ήταν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο τομέας των υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 0,1%, ενώ η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,9% και η παραγωγή των κατασκευών μειώθηκε κατά 0,4% τον Ιούλιο.

Σε τριμηνιαία βάση, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμάται ότι επεκτάθηκε κατά 0,5% το τρίμηνο έως τον Ιούλιο σε σύγκριση με το τρίμηνο έως τον Απρίλιο, λόγω των «ευρείας ανάπτυξης» στον τομέα των υπηρεσιών.

Σε άλλα στοιχεία, η παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 0,8% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μεταποίηση συνέβαλε περισσότερο στην πτώση, σημειώνοντας πτώση 1%. Το τρίμηνο του Ιουλίου, η συνολική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές