![JP Morgan: Παραμένει ουδέτερη για την Ελλάδα – Εξαντλούνται οι ανοδικοί καταλύτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/thumbnail_stocks_agores_merismata_xrimatistirio_shutterstock_.jpg)
Την ουδέτερη στάση της (neutral) επαναλαμβάνει η JP Morgan για τις ελληνικές μετοχές, καθώς όπως διαπιστώνει εξαντλούνται οι ανοδικοί καταλύτες, ενώ και οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών έχουν κλείσει σχεδόν το discount που υπήρχε με τον ευρωπαϊκό κλάδο.
Βέβαια, κατά την JP Morgan, οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να είναι λίγο φθηνές έναντι των κλάδων των αναδυόμενων αγορών και της Ευρώπης με μεγαλύτερη αύξηση μερισμάτων μπροστά, αλλά κάτι τέτοιο θα αποτυπωθεί στην αγορά σε ένα bull case σενάριο.
Ανοίγει νέα γραφεία στην Αθήνα η JPMorgan – Μπαίνει στο asset management και investment banking
![](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/image-1024x362.png)
Στο bear case σενάριο, το ΑΕΠ θα εξακολουθεί να αυξάνεται με μεγαλύτερο ρυθμό από τα αντίστοιχα της ΕΕ, αλλά ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος διαπραγματεύεται με υψηλό beta έναντι των ευρωπαϊκών, με το χάσμα της αποτίμησης να είναι ως επί το πλείστον μικρό πλέον.
Σε κάθε περίπτωση όμως, διατηρεί τη Eurobank στη λίστα με τις 10 κορυφαίες της επιλογές από την περιοχή της CEEMEA, δηλαδή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
![](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/image-2-1024x304.png)
«Μην αφήσετε μια κακή ιδέα να καταστρέψει ένα καλό χρηματιστήριο»
Το εξίσου ενδιαφέρον σημείο της ανάλυτης της JP Morgan είναι ότι επαναλαμβάνει τη θέση της για μια πιθανή αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς στις αναπτυγμένες. Μάλιστα, επαναλαμβάνει την προτροπή να μην “αφήσει η Ελλάδα μια κακή ιδέα να καταστρέψει ένα καλό χρηματιστήριο” (Greece: Don’t let a bad idea ruin a good stock market).
![](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/image-3.png)
Όπως εξηγεί, μόλις τέσσερις μετοχές, η Εθνική, η Eurobank, ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ είναι πάνω από τα όρια της ελάχιστης κεφαλαιοποίησης που θα πρέπει να έχουν για την ένταξη στον δείκτη MSCI DM Greece, ενώ οι τρεις εκτός του ΟΤΕ πληρούν το ελάχιστο κριτήριο του free float.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Wall Street: Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα – Άνοδος για Apple και Coca Cola](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/ot_wallstreet_market3-768x606-1-1-600x473.png)
Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street - Άνοδος για Apple και Coca Cola
Από τους δείκτηες της Wall Street Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν κέρδη, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε
![Χρυσός: Οι δασμοί οδηγούν το ράλι προς τα 3.000 δολάρια [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_gold_lires_agglias24-600x352.png)
Οι δασμοί οδηγούν το ράλι του χρυσού - Καρφί... για τα 3.000 δολάρια [γράφημα]
Ο χρυσός λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο στην αβεβαιότητα που φέρνουν οι δασμοί Τραμπ - Οι εκτιμήσεις διεθνών οίκων - Στα ύψη οι τιμές της χρυσής λίρας Αγγλίας
![Πετρέλαιο: Σε υψηλό δύο εβδομάδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_oil_world3-1024x600-1-600x352.png)
Σε υψηλό δύο εβδομάδες οι τιμές του μαύρου χρυσού
Ενισχύονται οι ανησυχίες σχετικά με τις προμήθειες πετρελαίου της Ρωσίας και του Ιράν
![Αμερικανικά Ομόλογα: Ανοδικά «δια χειρός» Πάουελ οι αποδόσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/ot_USA_bonds_powell-600x352.png)
Ανοδικά «δια χειρός» Πάουελ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Ο Πάουελ είπε στην καθιερωμένη κατάθεση στη Γερουσία ότι η Fed δε βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια
![Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: «Θεατές» στο εμπορικό μπρα ντε φερ οι ευρωαγορές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/08/agores-600x385.jpg)
«Θεατές» στο εμπορικό μπρα ντε φερ οι ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο βρέθηκε η μετοχή της UniCredit, η οποία χάνει πάνω από 3% - Άλμα 6% σημείωσε η Kering
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχη για τις 1.550 μονάδες – Βουτιά για τον Τιτάνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/11_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Μάχη για τις 1.550 μονάδες έδωσε το ΧΑ - Bουτιά για τον Τιτάνα
Αν και δε λείπει η επιφυλακτικότητα το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες
![Wall Street: Ήπιες πιέσεις – Στηρίζει η Coca Cola](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/wall-street-and-broad-street-signs-2021-08-26-22-4-3-scaled-1-2048x1536-1-768x576-1-600x450.jpg)
Ήπιες πιέσεις στη Wall Street - Στηρίζει η Coca Cola
Οι επενδυτές να αναμένουν τις καταθέσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, στο Κογκρέσο
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/xrimat-768x510-1-600x398.jpg)
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά