Την ουδέτερη στάση της (neutral) επαναλαμβάνει η JP Morgan για τις ελληνικές μετοχές, καθώς όπως διαπιστώνει εξαντλούνται οι ανοδικοί καταλύτες, ενώ και οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών έχουν κλείσει σχεδόν το discount που υπήρχε με τον ευρωπαϊκό κλάδο.

Βέβαια, κατά την JP Morgan, οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να είναι λίγο φθηνές έναντι των κλάδων των αναδυόμενων αγορών και της Ευρώπης με μεγαλύτερη αύξηση μερισμάτων μπροστά, αλλά κάτι τέτοιο θα αποτυπωθεί στην αγορά σε ένα bull case σενάριο.

Ανοίγει νέα γραφεία στην Αθήνα η JPMorgan – Μπαίνει στο asset management και investment banking

Στο bear case σενάριο, το ΑΕΠ θα εξακολουθεί να αυξάνεται με μεγαλύτερο ρυθμό από τα αντίστοιχα της ΕΕ, αλλά ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος διαπραγματεύεται με υψηλό beta έναντι των ευρωπαϊκών, με το χάσμα της αποτίμησης να είναι ως επί το πλείστον μικρό πλέον.

Σε κάθε περίπτωση όμως, διατηρεί τη Eurobank στη λίστα με τις 10 κορυφαίες της επιλογές από την περιοχή της CEEMEA, δηλαδή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

«Μην αφήσετε μια κακή ιδέα να καταστρέψει ένα καλό χρηματιστήριο»

Το εξίσου ενδιαφέρον σημείο της ανάλυτης της JP Morgan είναι ότι επαναλαμβάνει τη θέση της για μια πιθανή αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς στις αναπτυγμένες. Μάλιστα, επαναλαμβάνει την προτροπή να μην “αφήσει η Ελλάδα μια κακή ιδέα να καταστρέψει ένα καλό χρηματιστήριο” (Greece: Don’t let a bad idea ruin a good stock market).

Όπως εξηγεί, μόλις τέσσερις μετοχές, η Εθνική, η Eurobank, ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ είναι πάνω από τα όρια της ελάχιστης κεφαλαιοποίησης που θα πρέπει να έχουν για την ένταξη στον δείκτη MSCI DM Greece, ενώ οι τρεις εκτός του ΟΤΕ πληρούν το ελάχιστο κριτήριο του free float.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές