
Πτωτικά κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία δεν ικανοποιήθηκε από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο μέτωπο του πληθωρισμού, καθώς πλέον προκρίνεται περισσότερο το σενάριο η Federal Reserve να προχωρήσει σε μια μείωση επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης.
Οι δείκτες
Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,59% στις 40.498 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,15% στις 5.487 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,34% στις 17.083 μονάδες.
Η Trump Media
Στο μεταξύ, οι μετοχές της Trump Media υποχωρούν κατά 10,5%, μετά το προεδρικό debate της Τρίτης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Καμάλα Χάρις. Η εταιρεία, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στον πρώην πρόεδρο, βρίσκεται σε δύσκολη πορεία από τότε που έκανε το ντεμπούτο της στο Nasdaq τον Μάρτιο του 2024, με την αστάθεια να αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Ο πληθωρισμός
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού έδειξαν άνοδο των τιμών καταναλωτή κατά 0,2% τον Αύγουστο, σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 2,5% — το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2021.
Ωστόσο, ο δομικός ΔΤΚ -ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ασταθείς τιμές τροφίμων και ενέργειας- ήταν ελαφρώς υψηλότερος από το αναμενόμενο, αφού διαμορφώθηκε στο 3,2% σε ετήσιο επίπεδο και στο 0,3% σε μηνιαία βάση.
«Πιστεύω ότι αυτό που θα δούμε την επόμενη εβδομάδα είναι μια Fed που θα μας κάνει μια μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Μια μείωση 50 μονάδων βάσης θα αυξήσει τους κινδύνους», σχολίασε η Kristina Hooper, επικεφαλής στρατηγικής στην Invesco.
«Δεν νομίζω ότι το να μας κρατά η Fed σε πολύ περιοριστικά επίπεδα νομισματικής πολιτικής για μεγάλο χρονικό διάστημα δημιουργεί ζημιά που είναι ανεπανόρθωτη, αλλά πιστεύω ότι το να έχουμε καθημερινά επιτόκια σε αυτά τα επίπεδα με πιθανότητες αύξησης της ύφεσης», πρόσθεσε η Hooper.
Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 1,4% την εβδομάδα που έληξε στις 6 Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την τελευταία Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών της Ένωσης Τραπεζιτών (MBA). Το μέσο επιτόκιο συμβολαίου για 30ετή στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου διαμορφώθηκε στο 6,29%, σημειώνοντας πτώση 0,14 ποσοστιαίες μονάδες από 6,43% της προηγούμενης εβδομάδας και φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2023.


Latest News

Wall Street: Έκλεισε πάνω από 200 μονάδες υψηλότερα ο Dow – Ανοδικά και οι S&P 500 και Nasdaq
O υπουργός Οικονομικών Scott Bessent δήλωσε ότι οι δασμοί της Τετάρτης θα χρησιμεύσουν ως «ανώτατο όριο» - Σε αναμονή η Wall Street

Παίρνει τη σκυτάλη της παγκόσμιας πτώσης η Wall Street
Οι πιέσεις στη Wall Street έχουν ενταθεί καθώς όλοι αναμένουν τις ανακοινώσεις Τραμπ για μια σειρά «αμοιβαίων δασμών» για «όλες τις χώρες»

Οι 12 μετοχές που δεν «φοβήθηκαν» τους δασμούς Τραμπ
Ποιες μετοχές έκλεισαν με κέρδη σε πτωτικές λόγω δασμών συνεδριάσεις της Wall Street

Ανοδικό γύρισμα για S&P 500 - Αναμένει την «Ημέρα Απελευθέρωσης» του Τραμπ η Wall Street
Η Wall Street παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των δασμολογικών πολιτικών της νέας κυβέρνησης

Συντηρείται η αβεβαιότητα στη Wall Street με το βλέμμα στις ανακοινώσεις Τραμπ
Η Wall Street αναμένει από τον Λευκό Οίκο να αποκαλύψει τους αμοιβαίους δασμούς σε αγαθά από όλες σχεδόν τις χώρες
![Δασμοί Τραμπ: Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν το χειρότερο τρίμηνο από το 2022 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Πώς οι δασμοί Τραμπ «βυθίζουν» τις αμερικάνικες μετοχές [γράφημα]
Καθώς οι τράπεζες της Wall Street και οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι δασμοί του Τραμπ προς τους εμπορικούς εταίρους θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη

Wall Street: Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο, αφού άγγιξε το ιστορικό χαμηλό 6μήνου
Ο S&P 500 στη Wall Street ανέστρεψε τις απώλειες για να διαπραγματευτεί ελαφρώς υψηλότερα - Nευρικότητα φέρνουν στους traders οι δασμοί Τραμπ

Στη Wall Street η σκυτάλη της παγκόσμιας πτώσης
Η προοπτική εφαρμογής δασμών οδηγεί στο «κόκκινο» τις αγορές

Στο «κόκκινο» οι παγκόσμιες αγορές - Οι δασμοί του Τραμπ «έπνιξαν» το ισχυρό ξεκίνημα της εβδομάδας
Από τις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και την Ασία, οι αγορές κινήθηκαν αρνητικά στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων - Μεγάλοι χαμένοι οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Ήπια πτωτικά η Wall Street, προσπαθεί να συντηρήσει τα κέρδη της εβδομάδας
Τα τελευταία στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών ρίχνει και πάλι τις προσδοκίες για τα περιθώρια χαλάρωσης της πολιτικής της Federal Reserve