Πτωτικά κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία δεν ικανοποιήθηκε από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο μέτωπο του πληθωρισμού, καθώς πλέον προκρίνεται περισσότερο το σενάριο η Federal Reserve να προχωρήσει σε μια μείωση επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,59% στις 40.498 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,15% στις 5.487 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,34% στις 17.083 μονάδες.

Η Trump Media

Στο μεταξύ, οι μετοχές της Trump Media υποχωρούν κατά 10,5%, μετά το προεδρικό debate της Τρίτης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Καμάλα Χάρις. Η εταιρεία, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στον πρώην πρόεδρο, βρίσκεται σε δύσκολη πορεία από τότε που έκανε το ντεμπούτο της στο Nasdaq τον Μάρτιο του 2024, με την αστάθεια να αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο πληθωρισμός

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού έδειξαν άνοδο των τιμών καταναλωτή κατά 0,2% τον Αύγουστο, σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 2,5% — το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2021.

Ωστόσο, ο δομικός ΔΤΚ -ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ασταθείς τιμές τροφίμων και ενέργειας- ήταν ελαφρώς υψηλότερος από το αναμενόμενο, αφού διαμορφώθηκε στο 3,2% σε ετήσιο επίπεδο και στο 0,3% σε μηνιαία βάση.

«Πιστεύω ότι αυτό που θα δούμε την επόμενη εβδομάδα είναι μια Fed που θα μας κάνει μια μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Μια μείωση 50 μονάδων βάσης θα αυξήσει τους κινδύνους», σχολίασε η Kristina Hooper, επικεφαλής στρατηγικής στην Invesco.

«Δεν νομίζω ότι το να μας κρατά η Fed σε πολύ περιοριστικά επίπεδα νομισματικής πολιτικής για μεγάλο χρονικό διάστημα δημιουργεί ζημιά που είναι ανεπανόρθωτη, αλλά πιστεύω ότι το να έχουμε καθημερινά επιτόκια σε αυτά τα επίπεδα με πιθανότητες αύξησης της ύφεσης», πρόσθεσε η Hooper.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 1,4% την εβδομάδα που έληξε στις 6 Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την τελευταία Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών της Ένωσης Τραπεζιτών (MBA). Το μέσο επιτόκιο συμβολαίου για 30ετή στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου διαμορφώθηκε στο 6,29%, σημειώνοντας πτώση 0,14 ποσοστιαίες μονάδες από 6,43% της προηγούμενης εβδομάδας και φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street