Κάτω και από την πρώτη στήριξη των 1.420 μονάδων κινείται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει να ξεσπά πτωτικά μετά τη συσσώρευση των τελευταίων ημερών, υπό το βάρος τόσο του τραπεζικού κλάδου, όσο και επιλεγμένων δεικτοβαρών τίτλων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,61% στις 1.417,35 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 15,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,7 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,73% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.430,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,22% στις 1.217,10 μονάδες.

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές – Άλμα 16% για την Commerzbank

Συνεχίζεται η εσωστρέφεια

Η αγορά δείχνει να λύνει πτωτικά την εσωστρέφεια στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες τρεις και πλέον εβδομάδες, με τις «ξένες δυνάμεις» να απέχουν από τις αποφασιστικές κινήσεις που χρειάζεται στην παρούσα το ΧΑ. Και η άτυπη αποχή αυτή, συντηρεί τα «μπρος – πίσω» μιας αγοράς η οποία κινείται καθαρά με τις εσωτερικές της δυνάμεις, οι οποίες επιδίδονται σε ένα βραχυπρόθεσμο rotation θέσεων και εντολών σε τίτλους που εμφανίζουν παραδοσιακά μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα.

Σε αυτήν την εικόνα βέβαια δεν βοηθά και η συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος δεν μπορεί να πάρει ένα σήμα λύσης της συσσώρευσης ενόσω αναμένει τις εξελίξεις με το placement της Εθνικής. Η αναμονή αυτή έχει στοιχίσει τόσο στον κλάδο όσο και στην αγορά πολύτιμες βοήθειες προκειμένου να δείξει καθαρά την κατεύθυνσή της, καθώς μεγάλο μέρος της ρευστότητας που εξασφαλίζεται καθημερινά παραμένει «παρκαρισμένη» προς αξιοποίηση.

Και μόνο η αδυναμία του τραπεζικού κλάδου να «εξαργυρώσει» τα θετικά σχόλια που έλαβε από τους ξένους αναλυτές (Fitch, Goldman Sachs, Morgan Stanley) αυτήν την εβδομάδα, επιβεβαιώνει τη στάση αναμονής που τηρούν τα περισσότερα χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα, αναφέρουν οι εγχώριοι αναλυτές. Και η στάση αυτή ενισχύεται από το διεθνές κλίμα, το οποίο κυριαρχείται από τις ανησυχίες για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, της αμερικανικής.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank σημειώνει βουτιά 2,30%, με τις Λάμδα, Coca Cola, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Autohellas και Cenergy να ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%.

Ήπια πτωτικά κινούται οι Cenergy, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Εθνική, ΔΕΗ, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Jumbo, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, ΔΑΑ και Τιτάν είναι οι μόνες στον FTSE 25 σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών