Οι επενδυτές πήραν σε γενικές γραμμές με καλό μάτι το αμερικανικό προεδρικό ντιμπέιτ μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Καμάλα Χάρις, όπου οι λεπτομέρειες ήταν λιγοστές αλλά οι αιχμές άφθονες. Τα φώτα της δημοσιότητας όμως ανήκαν στην Taylor Swift, η οποία αμέσως μετά το ντιμπέιτ υποστήριξε τη Harris, σχολιάζει το Reuters.

Σκληρή αναμέτρηση Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ

Οι ασιατικές αγορές σημείωσαν σε γενικές γραμμές πτώση και τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν, με το δολάριο να υποχωρεί, καθώς οι δύο υποψήφιοι συγκρούστηκαν για θέματα όπως η μετανάστευση, η εξωτερική πολιτική και η υγειονομική περίθαλψη, αλλά το ντιμπέιτ ήταν φτωχό σε συγκεκριμένες πολιτικές λεπτομέρειες.

Η διαδικτυακή αγορά προβλέψεων PredictIt για τις προεδρικές γενικές εκλογές του 2024 έδειξε ότι η πιθανότητα νίκης του Τραμπ μειώθηκε μετά το ντιμπέιτ, στο 48% από 52%. Οι πιθανότητες της Χάρις βελτιώθηκαν σε 56% από 53%.

Όλα αυτά σήμαιναν ότι οι επενδυτές θα παραμείνουν νευρικοί μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς προσπαθούν να μετρήσουν τις οικονομικές πολιτικές και από τους δύο υποψηφίους και να εξακριβώσουν ποιος μπορεί ακόμη να κερδίσει.

Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται

Το επίκεντρο των αγορών μετατοπίζεται τώρα στην ανάγνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα, αν και η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει καταστήσει σαφές ότι η απασχόληση έχει λάβει μεγαλύτερη έμφαση από τον πληθωρισμό.

Ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να μειώσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα, υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα γύρω από το μέγεθος της μείωσης. Οι αγορές τιμολογούν μία στις τρεις πιθανότητες μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης και αναμένουν 114 μονάδες βάσης χαλάρωσης φέτος.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δείχνουν ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα, καθώς οι έμποροι, χωρίς πολλά οικονομικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της ημέρας, πιθανότατα θα επικεντρωθούν στις κινήσεις της Fed ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, όπου αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια.

Εν τω μεταξύ, το γεν εκτινάχθηκε σε υψηλό οκτώ μηνών μετά την ώθηση από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας Junko Nakagawa, ο οποίος επανέλαβε σε ομιλία του την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια εάν η οικονομία και ο πληθωρισμός κινηθούν σύμφωνα με τις προβλέψεις της.

Βασικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αγορές την Τετάρτη είναι τα στοιχεία για τη Βιομηχανική και μεταποιητική παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Ιούλιο και η  Έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή